Blodomloppet 2011

torsdag, 18 augusti, 2011 @ 23:51

Vet inte om jag berättade det tidigare men jag anmälde mig ju till Blodomloppet genom jobbet här för några månader sedan. Idag var det då dags. Jag har bävat så för det de senaste veckorna och hade verkligen ingen lust att vara med idag. Jag är inte direkt i toppform. Det var ett bra tag sen jag var på gymmet. Jag har bara cyklat och gått raska promenader. Först tänkte jag att jag skiter i det och tar promenadklassen istället. Men när jag väl var där så gick jag till starten när det var dags för 5 km. Och så var det igång!

2,5 km joggade jag i sträck, utan att bli särskilt trött. Sen stannade jag och drack ett glas vatten som delades ut och så gick jag en stund. Sedan joggade jag igen en stund men jag kände att det var för tidigt så jag promenerade fort istället. När skylten för 4 km kom så tänkte jag nu jäklar och sprang, kanske lite för fort. Attans! För några hundra meter innan mål var jag tvungen att pusta ut och gå några meter. Sen sprang jag igen och in i mål.

Så totalt klarade jag av att springa ca. 3,5 km. Det är jag supernöjd med måste jag säga. Jag kom på plats 536 av 1026 i damklassen och på tiden 35:10. :-P Jag är glad att jag kom i mitten och inte sist.

Medalj och T-shirt fick jag. :-) Och sen väntade vi in de andra från jobbet och så åt vi picknick. Riktigt mysig kväll måste jag säga. Men lite mör i benen är jag allt. Och lite stolt över mig själv. :-)

Postat i Träning, Vardagligt | 8 Kommentarer

Jag provade något nytt!

torsdag, 26 maj, 2011 @ 20:03

Jag har ju tidigare enbart kört indoor walking och spinning när jag varit på Friskis. Idag bestämde jag mig för att köra något nytt. Gick på SkivstångIntervall tillsammans med Hanna. Passet består av både styrka och konditionträning och pågår i 70 min. Vilket ös! Full fart hela passet. Jag märkte att jag har sämre kondis och styrka än jag trodde. :puh: Vissa saker orkade jag inte ens göra. När jag skulle göra armhävningar kom jag inte upp från golvet. HAHA! :lol: Men jag är nöjd med min prestation. Jag gjorde det mesta och blev ordentligt svettig. Behöver jag säga att hela jag var som kokad spaghetti efteråt? :-P

Jag gissar på att jag kommer få en hejdundrande träningsvärk. Och ja, jag ska köra detta fler gånger, absolut.

Postat i Träning, Vardagligt | 15 Kommentarer

Nästa, gymmet!

torsdag, 19 maj, 2011 @ 16:20

På grund av sjukdom och annat så har jag inte varit på gymmet sen någon gång i april. Skäms på mig! Jag ska vara mer flitig nu igen har jag bestämt. Kl. 17 blir det ett indoor walking pass. Det ser jag fram emot. :-) Jag ska väl strax cykla dit.

Idag kom förresten mina förkläden från Milda-kampanjen. Jättefina! :-)

Dags att packa gympåsen!

Postat i Träning, Vardagligt | 9 Kommentarer

God eftermiddag, vänner!

torsdag, 7 april, 2011 @ 14:52

Nu har jag vaknat, två nätter är avklarade och jag är nu ledig till söndag kväll. Jag har en tjockpannkaka i ugnen och kl. 17 ska jag iväg till F&S för lite indoor walking.

Jag funderar på att köpa lite nya träningskläder. Jag såg Campadre började med ett idag, från Casall. Rättare sagt två erbjudanden från Casall; Active och Running. Är lite sugen på bl.a. de här…

Det fanns så mycket snyggt tycker jag. Tyvärr kan man ju inte köpa allt. Är du inte medlem i Campadre? Bli det här.

Nu är pannkakan klar, så nu blir det lite äta! :-)

Postat i Önskelista, Träning, Vardagligt | 5 Kommentarer

Solig dag!

onsdag, 30 mars, 2011 @ 22:56

Vaknade kl. 11 idag av att telefonen ringde. Det var chefen på gamla jobbet som frågade om jag kunde jobba. Det var lite pinsamt att prata, det tog tid för mig att tänka när jag var nyvaken. Efter några minuter kom jag på att jag inte hade möjlighet att jobba kvällen då jag hade saker inbokade, ex. träningen kl. 17:30 som jag inte ville missa. Dessutom går jag ju på och jobbar natt imorgon också, så det kändes inte rätt för mig. Men jag sa att hon gärna får ringa igen nästa gång de behöver folk. Någon gång kanske jag kan och orkar. :-)

Lägenheten har sett ut som ett bombnedslag, så det har jag ordnat med idag. Plockat undan allt skräp, lite disk och dammsugat. Så nu ser det fräscht ut igen. Så var jag ju och körde ett till indoor walking pass. De passen är så  bra. Har du möjlighet att prova så gör det! Denna gången var det riktigt tufft. En hårdare ledare, sen la jag på mer och mer motstånd också för att testa mig själv. Det gick så bra så! :-) Ja, och om ni undrar så har solen skinit (?) hela dagen. Underbart!

Nej, nu ska jag se ett till avsnitt av Secret life… Sen kanske jag ska svara på era kommentarer. :-)

Postat i Träning, Vardagligt | 10 Kommentarer

Back on track!

tisdag, 29 mars, 2011 @ 21:51

Idag var jag på Friskis & Svettis. Det var en månad sen sist. Pga. en envis förkylning och hosta som aldrig gett med sig (förrän nu) så har det inte blivit av. Men det känns skönt att vara igång igen. Back on track liksom… :-) Jag körde ett medelpass indoor walking. Härligt! Jag har bokat in ett pass för imorgon också.

För övrigt så snöade det tokmycket imorse igen, men det gav sig och solen kom fram. Nu får det banne mig bli vår på riktigt snart! Jag är trött på snö!

Postat i Träning, Vardagligt | 13 Kommentarer

En liten genomkörare!

onsdag, 2 mars, 2011 @ 15:25

Jag känner att sedan jag införskaffade min hostmedicin så har jag blivit bättre från hostan. Jag har saknat min träning så idag bestämde jag mig för att göra en liten genomkörare här hemma. Jag har tränat både armar, ben, rygg och mage och jag känner mig ganska nöjd. :-) Kanske gör jag om samma sak imorgon…

Nu går tvättmaskinen för fullt här hemma, första maskinen är klar så det är väl bäst att jag går och hänger upp tvätten så att den kan torka. Sen ska jag värma lite kycklingcurrygryta och ris som jag gjorde igår. Måste ju få i mig lite mat såhär efter träningen.

Postat i Träning, Vardagligt | 12 Kommentarer

Dag 4: Min hobby

onsdag, 16 februari, 2011 @ 12:23

Som ni alla säkert redan vet så tycker jag om att sitta vid datorn samt att fotografera, men det tar vi inte nu. :-P

Vi tar min nya hobby istället; att träna. Jag skaffade gymkort på Friskis & Svettis i början av januari och har hittills försökt gått 2 pass i veckan för att komma igång. Jag har kört indoor walking och spinning och sen har jag kört hantlar hemma. Jag ska boka in en gymintroduktion någon dag också så att jag får se alla maskiner och få tips om vilka jag ska använda, vilka vikter jag ska ha osv.

Sen jag började träna tycker jag att jag har blivit piggare, jag är gladare och har såklart fått bättre kondition. :-) I mitt yrke som sjuksköterska behöver jag också träna för att orka med alla tunga lyft som blir. Jag är glad att jag började träna.

Imorgon kör jag dag 5: En gammal bild.

Postat i Foto, Träning, Utmaningar & Listor | 16 Kommentarer

Låsta inlägg…

torsdag, 10 februari, 2011 @ 21:52

Det är inte ofta det händer, men ibland känner jag att jag vill skriva av mig lite bakom låsta dörrar. Därav inlägget nedan… Är du en flitig besökare här hos mig, som kommenterar ofta etc. så är du mer än välkommen att be om lösen. Skriv bara en kommentar. Till er som har fått lösen tidigare så är det är inte bytt denna gång.

Rörig dag på jobbet idag, men det löste sig tillslut. :-) Efter jobbet åkte jag till Friskis och körde ett indoor walking-pass. Roligt som vanligt. :-)

Imorgon är sista dagpasset på jobbet och natten till måndag så går jag mitt första nattpass. Spännande!

Postat i Bloggen, Skola & jobb, Träning | 18 Kommentarer

Belöningen

torsdag, 3 februari, 2011 @ 20:54

Idag blev det ett spinningpass igen och jag svettades som en gris. Känns bra. :-) När jag kom hem tog jag mig en välbehövlig dusch. Sen kom Andreas hem från jobbet och gjorde korv med bröd till oss. När maten var uppäten var det dags för min belöning som jag köpte igår och som har stått och väntat i kylen…

Årets första semla. Det var smaskigt. Jag är inte så jätteförtjust i mandelmassa men det mesta slank ner ändå. :-) Har du ätit någon semla i år?

Postat i Träning, Vardagligt | 11 Kommentarer

framåt »