Happy Halloween!

onsdag, 31 oktober, 2007 @ 15:32

Min presentation igår gick jättebra. Mycket bättre än jag trodde det skulle göra. Jag trodde jag skulle sitta och läsa innantill hela tiden men jag kollade faktiskt mer på min publik. Så det kändes riktigt bra.

Jag ringde och klagade angående min lönespec idag också och det var tydligen allvarligt sa dem. En dag av de som inte fanns med på specen hade återrapporterats men inte kommit med ändå. Eller vad de var. Kommer inte ihåg riktigt. De andra två missade dagarna fanns inte med alls. Så troligtvis så kommer de med i lönen nu i november. Jag hoppas det i alla fall. Vill ha mina pengar!

På tal om pengar så blir det en del ikväll / natt. När jag ringde så frågade de samtidigt om jag hade lust att jobba 18:00-04:30. Jag har ingen lust egentligen utan skulle helst vilja vara ledig. Är nämligen ledig tills på tisdag. Men jag sa ja.

Så nu måste matlåda göras i ordning. Något sovas blir det antagligen inte. Jag har hållt på och städat här hemma. Andreas sa att om jag städar så ska han försöka hinna hem till 17:00 så att han kan skjutsa mig till jobbet. Har jag tur så kanske han hämtar mig när jag slutar också. Han börjar jobba klockan 06:00 och går väl upp runt 05:00. Så han kan ju gå upp lite tidigare och hämta mig. Annars får jag tigga skjuts därborta. Om inte annat så får jag väl gå hem. Haha.

Och som rubriken antyder så är det ju halloween idag. Något firande av det blir det inte. Firar du halloween?

Postat i Skola & jobb, Vardagligt | 6 Kommentarer

Tjejsnack v. 44 – Årstiderna

onsdag, 31 oktober, 2007 @ 13:37

Nu har jag gått med i tjejsnack igen. Tyckte det var dags för det. Bli medlem du också!


Vilken årstid är den bästa, varför?
Jag tycker att sommaren är den bästa årstiden. Det är varmt och skönt och man slipper pälsa på sig en massa kläder när man ska gå ut.

Alla årstider har sin charm! Känner du så också, vilken charm har de olika årstiderna?
Ja, det tycker jag verkligen. På våren försvinner snön, det blir ljusare ute och blommorna börjar växa. Sommaren, som sagt, det blir varmare. Höstens alla vackra färger. Vintern med den gnistrande snön och julpynt.

Skulle du kunna leva utan nån årstid, vilken, varför?
Jag tycker att det är bra årstider vi har, även om jag inte är så förtjust i den kalla halvan av året med snöblask och kallt så att man hackar tänder. Men man får helt enkelt se på det från den ljusa sidan. Tänk om det skulle vara ännu kallare. Tänk om vi inte skulle ha någon vinter alls.

Under vilken årstid fyller du år?
Vintern. Tråkigt att fylla år så sent, och så nära julafton. Men, men.

Hur brukar du bli firad, hur har du kalaset?
Det brukar ringa lite folk och uppvakta. Några kommer på besök med lite presenter också. Nu bor jag ju i Örebro så jag vet inte hur jag gör detta året. Förra året (bodde ju här då också) åkte jag hem och firade först hos mamma. Sen åkte jag med pappa upp till farmor i Säffle och firade där. Något kalas brukar jag inte ha, det var mer när man var yngre. I år blir jag 20 så vem vet, det kanske blir ett hejdundrande kalas! ;)

Postat i Personligt, Tjejsnack | 2 Kommentarer

Mina 7 sanningar

tisdag, 30 oktober, 2007 @ 22:54

Jag har blivit utmanad! Av Betsie, Kajsa, Xarro och Niina.

Här är reglerna:
1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

Mina 7 sanningar:
1. Jag tycker inte om att prata inför folk, men det går lättare och lättare för varje gång.
2. Jag är en riktig fegis! Rädd för karuseller, hänga upp och ned, vara under vattnet…
3. Jag blir lätt lite småsur, över ingenting egentligen.
4. Får jag underkänt på en tenta ser jag det som att världen gått under, i alla fall ett litet tag.
5. Jag är kräsen när det gäller mat. Rädd för att testa nytt.
6. Jag tänker först, innan jag svarar på en fråga. Vill inte säga fel. Kan inte bara gå på.
7. Kan jag inget om ämnet man pratar om så har jag oftast inget att säga utan sitter tyst och bara lyssnar.

Jag utmanar:
Jessica, Sara, Isabell, Jeanette, Lekne, Linnea och Erika.

Postat i Personligt | 10 Kommentarer

Fältstudie

måndag, 29 oktober, 2007 @ 16:11

Igår var Andreas mormor och morfar på besök. Det var trevligt. De är goa människor. Tyvärr är mina hallongrottor nästan slut nu. Andreas morfar är ett kakmonster. Hehe.

Det var jobb för oss båda två igår. På samma ställe. Posten alltså. Alltid härligt att ha pojkvännen med sig, men tyvärr fick vi ju inte stå på samma ställe. Så nu har jag jobbat ytterligare en kväll den här månaden, det känns bra. Jag ska ringa angående min lönespec också så att jag får lönen de missade att dela ut den här månaden, att jag får den nästa utbetalning istället.

Jag var på Universitetssjukhuset idag, på hudkliniken. Det var trevligt, förutom att jag höll på att svimma när jag stod upp för länge. Men alla var så gulliga så. Hämtade en brits som jag fick lägga mig på och så ett glas med saft. De tog blodtrycket några gånger också och det var lite lågt. När jag hade legat ner ett tag och kvicknat till gick jag till fikarummet och åt en fralla med bregott och gurka. Jättegott.

Varför var jag på USÖ då? Jo, vi har fått i uppdrag av universitetet att göra en fältstudie. Vi ska observera olika rådgivning/information/undervisning/väglednings – och allt vad det heter – tillfällen. Det var inga nya patienter där så de visste ju liksom allting, men jag fick ändå information och en hel del papper och broschyrer som jag har nytta av till när jag ska ha mitt seminarie.

 Imorn har jag ett annat seminarie där jag ska (som jag även ska ha med fältstudien) en 8-10 minuters muntlig presentation av en videoinspelning vi hade för att träna lite på bemötande och samtal. Ena gången var jag sjuksköterska (det är den jag ska analysera) och en gång spelade jag patient också. Men så svårt det är när det inte är på riktigt…

Glöm inte att gå in och bjuda på mina auktioner!

Postat i Hjärtligt, Skola & jobb | 2 Kommentarer

Parmiddag

lördag, 27 oktober, 2007 @ 17:32

Vi hade parmiddag här hos oss igår. Bjöd över Sari och hennes pojkvän, Richard på tacos. Riktigt trevligt faktiskt. Vi tog en tur till pingisrummet också och lekte lite. För mig och Sari gick det inget vidare. Haha. Men Andreas och Richard var ju riktiga ess.

Vi tror att vi blev förgiftade igår. Alla fyra blev yra och i alla fall jag och Andreas fick huvudvärk. Vi tror inte det berodde på färsen, det borde nästan ha varit coca-colan. Kanske rentav Fantan också. Jag drack lite fanta tidigare idag när vi badade jacuzzi och jag blev faktiskt lite yr i skallen då också.

Kemikalier?

Ja, jag vet inte jag.

Nu har det börjats med maten och en äppelpaj ska stå i ugnen medan vi äter.

Vad gör ni denna ljuva lördagkväll?

Postat i Vardagligt | 5 Kommentarer

Lägg ett bud!

fredag, 26 oktober, 2007 @ 0:15

Idag, runt 16:00 går några av mina auktioner ut. Skynd och gå in och bjud vet jag. Så jag får bli av med grejerna. :)

Fame Factory DVD Idol 2004 DVD Kuddfodral

Har även lagt upp lite nya auktioner. Och fler kommer det.

Postat i Shopping | 3 Kommentarer

Nya godsaker!

torsdag, 25 oktober, 2007 @ 20:44

Detta var vad jag kom hem med från min lilla shoppingrunda på stan tidigare idag.


En ursöt adventsstake från Entré. Där köpte jag även en stenskrubb som man kan använda på fötterna. Och Rosa Bandet. Vill ju ha det på mig också. Jag har det som bakgrundsbild i mobilen och jag äter cornflakesen. Men bandet är ju så snyggt!

På Kicks provade jag en flytande ögonskugga från Lancôme tror jag. Den var jättesnygg på, men jag tror inte att den är särskilt skonsam för ögonlocken. Det kändes som om den höll fast dem på något knepigt vis. Riktigt obehagligt. Var tvungen att tvätta bort det direkt när jag kom hem. Jag köpte dock med mig en ny flaska med underbar massageolja (doft av mint, lime och bergamot). Jag funderade även att köpa en ny handcreme från Sally Hansen (om jag inte minns fel). Den doftade underbart av apelsin. Men det får bli en annan gång. Jag har fortfarande kvar en hel del i min favorit från CCS.

Ett sista köp från H&M. En urgullig mössa!


Eller vad säger du? :)

Postat i Shopping | 2 Kommentarer

Löning och brand!

torsdag, 25 oktober, 2007 @ 19:28

Idag var det då löning igen och tyvärr inte den bästa då jag inte jobbat så mycket under förra månaden. Jag ville klara KTC-tentan så att jag skulle kunna fortsätta min utbildning och fortsätta få studiebidraget. Och jag lyckades ju. Så på ett sätt ser jag det som positivt.

Det negativa i det hela var att de har missat betala ut för tre kvällar jag har jobbat. Jag tyckte hela lönespecifikationen såg konstig ut så jag har bett Andreas (som förstår sig på dem) att kolla upp den åt mig och sedan ringa och klaga.

De ringde och frågade mig idag igen om jag kunde jobba natt. Jag sa nej. Jag har ingen ork. Kom i säng så sent igår och gick upp så tidigt.

Jag var och shoppade lite på stan idag. Bilder kommer senare. Det brann på stan! Vid något bygge… Det luktade så starkt att jag började hosta, även fast jag satt på bussen. Det stod ett par polisbilar, en brandbil och en ambulans utanför. Vet inte vad som hade hänt men det lär nog stå i tidningen imorn.

 Jag var och hämtade ut en ny pinkod till internetbanken också. Så nu kan jag logga in igen. :)

Postat i Skola & jobb, Vardagligt | 3 Kommentarer

HJÄLP!

torsdag, 25 oktober, 2007 @ 0:46

Jag måste bara säga att jag behöver hjälp med WordPress. Jag har några frågor som ni kanske kan svara på…

1) Hur sjutton får jag bilderna centrerade? Jag har försökt med allt men det går inte!

2) Nu i senaste inlägget… Varför hamnade inlägget under bredvid det sista fotot?

Nu är jag irriterad.

Nu måste jag sova också. Börjar 08:00 imorn.

Postat i Bloggen | 6 Kommentarer

EFIT 24 oktober

torsdag, 25 oktober, 2007 @ 0:38


Går upp och ser att jag fått post. En spännande bok jag vunnit på Tradera (Sköna sexlekar av Anne Hooper) och en liten söt chokladask från snälla Mia. Tack så mycket! Den var underbart god!


Sätter mig vid datorn en liten stund och skriver lite i bloggen.


Äter frukost. Jag stödjer Rosa Bandet och köper Kellog’s Special K classic. Mums!


Sitter vid datorn igen, tar ett kort på Fergus som ligger och slumrar på sin handduk utanför datorrummet.


Är ute och går med Fergus. Tokvovven min. Skön pose han har, inte sant?


Dags att äta något innan jobbet. Gör i ordning korv och makaroner. Snabbt och bra.


Börjar jobbet. Jag får dra tomburar båda passen. Det tar verkligen på krafterna i ben och fötter.


Äntligen får jag åka hem! Jobbigt att måsta cykla bara.


Home sweet home. Dags för en dusch och sedan hopp i säng. Först ska jag lägga upp bilderna.

Postat i EFIT | 1 Kommentar

framåt »