En för tidig julklapp

fredag, 30 november, 2007 @ 20:11

Under tiden Fergus var hos hundfrisören så gav vi oss ut på andra äventyr. Kollade runt lite i affärer, åt en underbar middag på Timjan Kök & Café på Eurostop och shoppade lite.


Schnitzel och pommes med bearnaisesås. Lovely!

Jula köpte vi en dörrmatta till att ha utanför ytterdörren (som tyvärr var för tjock så vi la den på insidan istället) och en annan matta att ha innanför (som vi då fick lägga utanför istället). Andreas hittade några fler roliga saker på Jula, snickarsaker.

Sedan åkte vi till Elgiganten och köpte en julklapp till oss båda, från oss båda…


Playstation 2 och Singstar Pop Hits med mikrofoner. Köpte även med en extra dosa och minneskort. Det är härligt att Elgiganten har lägsta pris garanti OCH att Andreas får personalrabatt då han har jobbat där. :)

När vi kom hem spelade (sjöng) vi alltså lite singstar. Kul!

Postat i Festligt, Högtider, Shopping | 6 Kommentarer

Hos hundfrisören!

fredag, 30 november, 2007 @ 16:08

Här kommer de utlovade före och efter-bilderna. Observera att den första inte är tagen idag.

Fergus blev söt, som vanligt, men frisören hade varit lite slarvig tycker jag. Det var långa hår som var kvar, synliga och nu när jag tittat på bilderna jag tog efteråt så ser inte huvudet så snyggt ut. Men hon sa det att hon inte ville ta bort så mycket där utan att vi ska komma tillbaka om några veckor när det ser förjävligt ut. Okej. :S

Priset för kalaset blev 500 kr. I telefon för en vecka sedan, när jag bokade tiden sa hon att hon brukar ta 450 kr. Men, hon tyckte väl att han var för långhårig.

Postat i Foto, Hundliv | 3 Kommentarer

Frisördax!

fredag, 30 november, 2007 @ 9:00

Ja, inte för mig. Inte ännu. Men för Fergus. Om en timme ska vi vara där med honom och det ska bli spännande att se hur han ser ut när han är klar. Har ju aldrig trimmat honom i Örebro förr.

Jag återkommer med före- och efterbilder!


Förresten så är det 1:a december imorn och det är sista chansen att gå med i julkalendern. Snart är det alltså försent. Vi är nu uppe i 9 medlemmar.

Postat i Bloggen, Hundliv | 1 Kommentar

Vän eller fiende?

torsdag, 29 november, 2007 @ 19:01

Fergus riktigt förvånar mig ibland.

Han har aldrig varit särskilt förtjust i andra hanhundar, förutom sin pappa då förstås. Fergus kallades för ”Kungen” på valpkursen då han skulle bestämma över alla. En ettrig liten sak på fyra ben. I Karlstad har han många, många fiender, varav Ricky (en vit stor blandras typ Alaskan Malamute) och Linus (golden retriever) är de värsta. Han har känt dem sedan de var valp. För han är äldre än dem båda. Till en början gick det väl ganska okej men sedan var allt kaosartat. Ricky har dessutom bitit Fergus några gånger. Och han har blivit biten av andra hannar också. Det kanske är detta som gör att han är så skällig och inte tål andra hanhundar… Eller på grund av att de är just hanar och de konkurrerar om tikarna. :P

Idag träffade vi Speed, en 7-årig softis som man bara vill ta med sig hem. Vi har träffat på dem 3-4 gånger och jag trodde allt skulle gå åt pipan men båda viftar glatt på svansen. Fergus vill kramas och de luktar varann i rumpan.

Snacka om att man får ett leende på läpparna. Medan vi står där med vovvarna kommer det ännu en hund, och då blir det ju skäll ifrån Fergus. Men han tystnar sedan och står snällt bredvid Speed.

Postat i Hundliv | 1 Kommentar

Tjejsnack v. 48 – Livsåskådning

torsdag, 29 november, 2007 @ 0:23


Är du religiös, på vilket sätt?
Inte det minsta.

Tror du på övernaturliga krafter och andlighet?
Det måste jag säga att jag gör. Jag brukar titta på bl.a. ”The Haunting” som går på Discovery Channel. Hua! Läskigt. Men varför skulle folk hitta på sånt? Det förstår jag inte. Så det borde finnas. Folk i min närhet har också upplevt märkliga ting.

Har du sett/känt av något övernaturligt, vad?
Jag har trott att det varit spöken / andar i lägenheten eller i mitt rum, sittandes på stolen bredvid sängen. Sedan hade jag en tavla med svanar och de såg ut att röra på sig. Det var flera som kommenterade det, men jag vet inte om det var jag som påverkade.

Hur ställer du dig till fundamentalism inom religion?
Jag förstår knappt vad det betyder så jag vet inte svaret på frågan.

Vad tror du sker efter döden?
Livet kan ju inte vara helt slut. Jag tycker inte att det finns någon logik i att man dör och sedan är allt svart. Antingen lever man vidare i himlen eller så föds man om på nytt.

Postat i Personligt, Tjejsnack | Kommentera

Gratis är gott!

onsdag, 28 november, 2007 @ 20:13

Idag fick jag hem en söt skål värde 129 kr som jag beställt gratis på Exotic Snacks.


Jag väntar även på ett gratis varuprov av Dentastix som Fergus lär bli upp över öronen glad över. :P

Jag har beställt en gratis torkyhållare. Kanske inte kommer komma till användning, men ändå.

Sist men inte minst, en gratis bok på 96 sidor med tips och råd till nyblivna föräldrar. Jag vet, jag är inte mamma än. Men man kanske inte kan beställa boken när det är dags. Alltid bra att vara förberedd. :)

Har du tips på gratissaker?

Postat i Gratis, Internet | 3 Kommentarer

YES!

tisdag, 27 november, 2007 @ 18:07

Jag klarade tentan! Och det känns underbart. Nu slipper jag omtentan den 22 december.

Hurraa!

Postat i Skola & jobb | 13 Kommentarer

Julkalendern!

tisdag, 27 november, 2007 @ 9:44

Medlemmarna är just nu 6 stycken, förutom jag själv.

Så kom igen, snart är det den 1:a december och det är sista dagen du kan anmäla dig och vara med och fota ett kort varje dag fram till julafton.

Det är ju roligare om man är fler, inte sant? :)

Postat i Bloggen | 5 Kommentarer

Hej mitt vinterland!

måndag, 26 november, 2007 @ 12:00

Jo, det snöade lite igår kväll. Och imorse var det mer snö och det har börjat snöa igen.

Jag tog med kameran ut, men hann bara ta en bild innan batteriet tog slut. Så jag knäppte lite kort med mobilen istället.
Postat i Foto, Vardagligt | 6 Kommentarer

Min helg

måndag, 26 november, 2007 @ 1:42

Fredag: Andreas frågade om jag hade lust att hänga med ut och eftersom det var ett tag sedan så sa jag okej. Först var vi hos Mohamed. Tyvärr måste jag säga att det var ganska tråkigt. Alla pratade om en massa saker och jag bara satt och nickade och hummade. Kände mig inte särskilt trevlig.

Sedan gick vi till Bryggan där jag äntligen fick min Xider. Stället var mindre än jag väntat mig och det var faktiskt inte så roligt där heller. Matilde tjatade och tjatade om att jag skulle följa med till Kåren. Så alla gick dit, dansade ytterst lite. Varenda person som gick förbi knuffades så att man flög åt alla håll och kanter. Efter ett tag fick jag nog och sa till Andreas att jag ville hem.

Vi gick till Statoil och köpte några nya DVD-filmer och lite snacks och gick hem. Började titta på ”Tomb Raider – The cradle of life”. Det var inte mycket jag såg tills jag somnade i soffan, som vanligt. Vaknade lagom till eftertexterna då Andreas bar mig in till sovrummet. :)

Lördag: Städdag. Vi tvättade, gick ut med skräp, dammsugade… Rent och fint. Men det lär väl inte vara länge. Anders och Maja kom förbi på kvällskvisten. Vi tittade på ”Fäst vid dig” och några avsnitt av South Park.

Det snöade som bara den igår kväll. Runt 23:00 gick vi ut allihopa, med Fergus självklart. Pojkarna gjorde en snögubbe som föreställde en av deras lärare, som de hatar. De var otroligt taskiga mot honom efter att de tagit kort på verket. Pojkar säger jag bara…

När vi kom tillbaka, efter en timme ganska exakt så var alla hungriga och vi tog en sväng till stan för att äta lite på McDonald’s. Därefter skjutsade vi hem Anders och Maja och jag och Andreas satte oss återigen vid tv:n och såg på South Park. Gick inte i säng förrän runt 03:00.

Söndag: Nästan all snö borta. Det var för varmt på backen så all den fina kramsnön försvann och kvar blev slask. Usch! Vi såg på filmen ”Envy” när vi åt frukost. Lite senare blev det även ”Spider-Man 3″, fast den såg jag inte hela av då jag sprang i tvättstugan, ja, jag kände att jag var tvungen att tvätta två mattor. Jag var även ute med Fergus och så gjorde jag mat.

Klockan 18:30 till 22:45 var både jag och Andreas på Posten och jobbade. När vi kom hem såg vi på film, igen (!), nämligen ”Borat”. Vilken film! Så otroligt dålig! Visst, lite småkomisk men mest bara vidrig. I alla fall en film jag inte rekommenderar. Jag förstår verkligen att han har fått mycket skit för filmen.

Nu blir det hopp i säng. Jag är dock ledig imorn. Skönt!

Postat i Festligt, Vardagligt | 4 Kommentarer

framåt »