Jag = Klant!

fredag, 29 februari, 2008 @ 11:14

Omtenta nästa!

Patienten ska få 1 mg per dag av ett läkemedel på 0,1 %. Tuben innehåller 50 g. Hur länge räcker den?

Mitt svar: 500 dagar. What the ….!? Hur sjutton räknade jag? Svaret var ju SÅ enkelt som 50 dagar. Tror jag. En nolla mindre. Jag visste hur jag skulle räkna men ändå skulle jag räkna något annat för jag trodde att det skulle ha betydelse vilket gav mig mitt tokiga svar.

Nu är jag sur, irriterad, förbannad.

Men det blir snart en ny chans.

Läkemedelshanteringen gick dock jättebra.

Postat i Skola & jobb | 7 Kommentarer

Semestervikariat

torsdag, 28 februari, 2008 @ 23:20

Nu ni! Nu har jag skickat in en ansökan till Universitetssjukhuset om semestervikariat som undersköterska.

Jag hoppas att jag får jobb inom vården den här sommaren så håll tummarna för mig.

Nu ska jag äta lite nattamat och sen blir det sovas för imorn är det tenta och sen har jag kvällstur på praktiken.

Postat i Skola & jobb | 6 Kommentarer

Försvunna ting…

torsdag, 28 februari, 2008 @ 21:37

Jag kan inte förstå vart jag har gjort av min miniräknare! Jag har visserligen en annan, som piper när man trycker på ”ON”. Hur kul är det? Åter till den andra. Det är en helt vanlig miniräknare, utan ljud. Ja, inte helt vanlig. Det är ett lock för displayen och när man trycker på knappen under så öppnas locket sakta och placerar sig så att miniräknaren står diagonalt, om någon nu förstår hur jag menar? Jag är så säker på att jag tog med den från Karlstad när jag var där senast för att jag inte ville använda den pipiga räknaren. Det är ju pinsamt att ha med den på tenta där det är så tyst. Visst, jag stänger av pipet direkt när jag startar den men i alla fall. Vart är min braiga miniräknare när jag behöver den!?

60-70 % upplever Hepatit B-sprutan nr 2 som att den gör mer ont, fick jag höra efter sticket idag när jag satt och coolade ner i väntrummet. Jag måste ju medge att det faktiskt gjorde mer ont denna gången än förra. Jag undrar varför. En annan sak jag undrar nu är om sköterskan satte sprutan rätt. Förra gången fick jag den en bit nedanför axeln och nu ännu längre ner. Jag trodde ju inte att jag skulle få den i biceps. Eller går deltoideus där också? :S Vi hade ingen bra lärare i muskler och ben.

Nu har jag läst igenom det jag tror är det väsentligaste i läkemedelshanteringen och svarat på frågor från en gammal tenta. Jag hoppas att jag kommer ihåg det också. Läkemedelsberäkningen tror jag att jag är ganska så haj på men jag ska plugga lite på gamla tentor nu så får vi se.

Postat i Vardagligt | 3 Kommentarer

Kanadagäss

torsdag, 28 februari, 2008 @ 11:02

Jag fick sätta en PVK för första gången igår. Det gick jättebra. Det tog sin lilla tid men det var det värt.

På väg hem såg jag två vackra kanadagäss vid slottet. De stod och sov men lyfte på sina halsar när jag närmade mig för att få ett bra kort med mobilen.

Imorn har jag tenta så jag tror det är bäst att jag sätter igång och plugga, klockan 15 ska jag ju iväg och få spruta också.

Postat i Foto, Skola & jobb | 11 Kommentarer

Pluggdag

tisdag, 26 februari, 2008 @ 19:46

Jag mådde bättre framåt kvällen igår. Men jag kände mig inte riktigt pigg och kry i morse så jag sjukanmälde mig för dagen. Jag mår bra nu hur som helst. Tack för era kommentarer, hoppas ni har överseende med mina sena svar. ;)

Det blev en pluggdag idag. Jag hade ju tänkt plugga i helgen men eftersom jag i princip bara har legat i soffan utan att orka någonting så har det inte blivit av. Då vi har tenta i läkemedelsberäkning och läkemedelshantering på fredag morgon så tänkte jag att jag kunde stanna hemma idag och få åtminstone lite vettigt gjort. Jag vill ju klara tentan och praktiken ordnar det sig med. Jag har ju bara missat idag och de timmarna ska jag lägga på någon annan dag istället så att det går jämt ut. Schemat ser även lite bättre uppstrukturerat ut nu när jag gör på detta sättet. Det blir praktik 4 dagar i veckan och en vecka är det 5 dagar. Det tråkiga är väl att jag missade en dag med min handledare nu idag, men jag tycker inte det gör så mycket.

Imorn ska jag tillbaka i alla fall och på torsdag ska jag iväg och ta spruta nr 2 mot Hepatit B.

Innan jag ger mig… Ett litet tips. Gå med i Gratisbio och samla poäng till valfria presentkort och/eller biobiljetter. Du får hela 75 poäng som välkomstpresent om du blir värvad av mig! :) Jag har dessutom räknat ut att genom att bara klicka på besökslänkar på poängsidan så får du ihop över 100 poäng, så du är en bra bit på G till gratis prylar.

Postat i Hälsosamt, Skola & jobb | 3 Kommentarer

Inte så bra just nu

måndag, 25 februari, 2008 @ 11:53

Jag har inte skrivit på ett tag. Har tänkt göra det men jag har inte orkat. Jag har inte mått något vidare. Det började i fredags på jobbet. Jag var lite yr i huvudet och hade ont i magen. Trodde det skulle bli bättre efter frukosten men det blev det inte. Jag stannade dock kvar på jobbet tills det var dags att sluta.

Jag har haft feber, ont i magen – bubblande / skärande, yr i huvudet och trött, andfådd och lite illamående. Har även dålig aptit och diarré.

Imorn är det praktik igen och vi får väl se om jag orkar ta mig dit och vara där… De senaste dagarna har jag i princip bara suttit stilla framför tv:n.

Hoppas det är bättre med er.

Postat i Hälsosamt | 11 Kommentarer

Tjejsnack v. 7 – Äta ute

onsdag, 20 februari, 2008 @ 20:38

Hur ofta äter du mat ute?
- Det beror väl lite på. En riktig restaurang äter vi inte så ofta på. Jag tror senaste gången jag och sambon var ute och åt var någon dag innan julafton. Nån gång har det ju blivit McDonald’s och Subway också. Pizza brukar vi köpa med hem, bor ju granne med en.

Vad/vart äter du då helst?
- Jag har fastnat för tsatsiki med bröd på antingen Hellas eller Efesos, det är dessa restauranger vi brukar gå till. Men jag älskar även schnitzel med pommes på Timjan Kök&Café på Eurostop. Subway-mackorna (veggie delite och chicken tikka) är ju också enormt goda.

Vad har du på din favoritpizza?
- Jag äter vanligtvis Vezuvio (ost, tomat, skinka).

Provar du ofta nya ställen/maträtter, varför/varför inte?
- Nja, jag är ganska kräsen vad gäller mat men jag försöker smaka på nya saker ibland. På grund av detta så har vi hållt oss till de matställen som serverar det jag tycker är gott.

Går du ofta på café och fikar, vad?
- Det är sällan. Fikar på skolan ibland på rasterna, annars händer det inte ofta. Mestadels hemma. :P

Postat i Tjejsnack | 6 Kommentarer

Första praktikdagen

tisdag, 19 februari, 2008 @ 22:01

Jisses vad trött jag är!

Natten till idag kunde jag verkligen inte sova. Jag gick och la mig tidigt, för en gångs skull. Eller ja, tidigt och tidigt… Klockan var väl 22:30 kanske? Sen vaknade jag en stund senare av att Fergus morrade för Andreas skulle gå ut med honom för natten. Hehe. Det var jättevarmt under täcket så jag var tvungen att ta av det och jag gick upp på toa runt 01:00… Flera gånger vaknade jag och trodde att jag hade försovit mig, men det var långt kvar tills jag skulle gå upp. Jag gick upp klockan 05:00. Tog på mig lite kläder men insåg sedan att jag var tvungen att duscha.

När jag kom till sjukhuset kom jag inte ihåg vart omklädningsrummet var. Tillslut hittade jag det och då kom jag inte ihåg koden för att komma in. Men jag fick hjälp. :)

Så började dagen då… Vi fick rapport om dagens patienter och därefter började vi dela lite frukost, tvätta övre + nedre toalett osv. Under dagen tog jag ett antal blodprover, tempen, blodtryck, spädde antibiotika, gav dropp och gav en injektion med morfin. Tog även blodsocker och så rengjorde jag lite efter en patient som skulle hem.

Det var läkarstuderande där också, fyra personer. Det var en kille som de skulle ta leverbiopsi på så det var vi med och såg när läkaren gjorde. Det var spännande. Men det såg nästan lite läskigt ut när han stack in den tjocka, jättelånga kanylen, jättesnabbt och in med hela och sedan ut med en gång.

Nej. Jag ska äta lite kvällsmat nu och sen ska jag sova. Natti natti. Rösta gärna!

Postat i Skola & jobb | 9 Kommentarer

Senaste nytt!

måndag, 18 februari, 2008 @ 21:15

I fredags hade jag tänkt gått ut med Sari, men jag orkade inte. Jag hade så ont i ryggen att jag knappt orkade gå. Jag haltade iväg till pizzerian som ligger precis bredvid oss och köpte lite gott och så satt jag och älskling och tittade på tv istället.

Lördagen var det bättre och då bestämde jag mig för att följa med Andreas på fest. Jag stack dock dit när själva festen började. Han umgicks lite med Mohamed innan. Det var faktiskt jättetrevligt.

Vi spelade Galenpanna. Jag fick Kronprinsessan Viktoria och Sydpolen. Och jag blev av med mina kort ganska fort. :)


Det kan vara lite klurigt minsann…

Tänkte bara visa en bild på vad vi åt igår… Currykorvgryta med äpplen. Och så ris till. Andreas specialitet. Jättegott!


Visst ser det smarrigt ut!?

Idag hade vi introduktion på Universitetssjukhuset. Vi fick kläder och låskort och imorn är min första praktikdag på Infektionskliniken. Det ska bli spännande. Imorn går jag 06:45-16:00 så jaa, snart måste jag gå och sussa. Jag lär ju få gå upp senast klockan 05:00 för att hinna med allt.

Ryggen är lite bättre idag, efter att vår AKA (adjungerad klinisk adjunkt – jag vet fortfarande inte vad det innebär) tipsade om att göra lite sträckövningar och att ta smärtstillande – att jag inte hade tänkt på det. Sträckövningar har jag visserligen gjort. Men några piller har jag då inte tagit. Jag tog i alla fall en Ipren förut och det onda försvann. Nu har effekten gått ur men det känns ganska okej ändå så jag skippar nog tabletten till natten. Då brukar det inte göra så ont.

Andreas stannade hemma från skolan idag. Han hade feber och hosta. Typiskt nog hostade jag halva dagen också. Jag vill ju inte vara sjuk när jag ska vara på praktik! Efter introduktionen gick jag till Apoteket och köpte Noskapin, så förhoppningsvis så slipper jag bli sjuk.

Innan jag ger mig så tänkte jag berätta att Bloggtoppen är nollställd, så rösta gärna. :)

Postat i Vardagligt | 11 Kommentarer

Skattjakt

lördag, 16 februari, 2008 @ 17:36

Jag och Andreas begav oss ut på skattjakt tidigare idag.

Tyvärr fann vi inte skatten den här gången. Men vi har klurat lite till och det bär nog av igen någon dag.

Postat i Vardagligt | 7 Kommentarer

framåt »