En valp i huset

måndag, 31 mars, 2008 @ 20:34

Låt mig få presentera, Damien! Det nya tillskottet i vår familj. Han är 10 veckor gammal och en blandning mellan jack russel och retriever.

Som några av er vet så var vi till Linköping för att titta på valpar igår. Två valpar hade de kvar som de visade för oss. De var otroligt söta båda två. Visst var det svårt att välja. Valpen som vi tillslut tog var redan veterinärbesiktigad utan anmärkning, vaccinerad och ID-märkt. Honom hade vi även sett på en bild tidigare och vi kunde inte motstå undret.


Lillvovven sov i mattes knä hela vägen hem.

Natten till idag har varit lite jobbig. En hel del pipande och bjäbbande från Damiens sida resulterade i att han fick komma upp och sova i sängen, mellan mig och Andreas. Sova? Trodde vi ja. Först skulle det busas med matte. Nafsa och klösa lite i fingrarna. Och självklart pussa lite i ansiktet. Andreas tog honom under armen ett tag och då lugnade han faktiskt ner sig en smula. I morse, innan vi gick upp så sov han ovanför mitt huvud, på kudden. Så söt så.

Kissat och bajsat har det också gjorts inomhus. På dörrmattan, badrumsmattan och även lite kiss på vardagsrumsmattan. Men han har också varit duktig och kissat på tidningen och utomhus. Så det kommer allt…
 


Mattes fina lilla valp.


Fergus gamla, i princip oanvända leksaker har kommit till användning igen.


Hej farbror Fergus!

Det är skönt att det har gått bra mellan Damien och Fergus också. Damien vill busa, men Fergus tycker inte det är riktigt lika kul. Han tycker lilla valpen är jobbig. :) Han morrar till när det är något han inte gillar. Så det är ju bra. Han uppfostrar vår valp.

Idag var Andreas iväg och köpte en korg, halsband och koppel. Så idag har vi haft lite koppelträning. Det har gått ganska så bra. Men det fungerar lika bra att springa löst. Han tycker dock inte om svängdörrarna till vår lägenhet. Det är lite läskigt.

Postat i Foto, Hundliv | 14 Kommentarer

En tur till Linköping

söndag, 30 mars, 2008 @ 12:37

I förrgår när jag satt och tittade på hundannonser, som jag gör ganska ofta så blev jag så stormförtjust i en liten jack russelblandning. Jag berättade för Andreas och han blev lika förtjust han när han såg bilden på valpen. Valpköpartankarna ligger på topp. Jag ringde upp ägaren och berättade att jag var intresserad. Hon skickade bild på en annan av valparna till mig, och den var också hur söt som helst. Jag pratade med Andreas igen och han tyckte vi kunde åka dit och kika på valparna. Så vi ska vara i Linköping klockan 17:00. Det ska bli så roligt.

Det skulle komma en annan spekulant innan oss och kolla på just den valpen som man fick se i annonsen. Den som JAG vill ha. Jag hoppas innerligt att han är kvar när vi kommer dit.

Hursomhelst. Vi får se ifall vi kommer hem med en liten krabat ikväll sen. Och vad Fergus säger om det. :)

Postat i Hundliv | 6 Kommentarer

Tjuv i farten!

lördag, 29 mars, 2008 @ 20:17

Det kom inte så många personer som vi hade räknat med. Vi blev väl kanske 30 personer som högst. Det var ju lite trist. Säger folk att de ska komma så tycker jag att de ska göra det. Visst, några hade föranmält sig och alla de kom. Festen var lyckad i alla fall. Bortsett från att i morse, när jag tittade på kassaskrinet så hade någon skrivit ”Jag har stulit 1000 kr. Älskar er”. Jag trodde att vi hade koll på pengarna men, nej, tydligen inte. Jag skulle inte låtit det vara olåst. Gissa om jag har ångest över detta. Men jag trodde jag kunde lita på Andreas kompisar. Fan den som tog pengarna. Jag hoppas han eller hon har dåligt samvete nu. Trots allt så stämde kassan. Differensen var bara 2 kr. Vi har visserligen gått back några hundra för grejer vi köpt som blivit över för att det inte kom så många. Men, men…

Några bilder från kvällen…


Jag har fixat mig iordning inför festen.


Här är en bild på gillestugan, åtminstone en del av den.


Bålbordet. Två alkoholfria och två med alkohol, samt vin.


Mohamed och Sari kör Singstar. Sari verkar nöjd.


Jag är också med på ett hörn med en Smirnoff Ice i handen.


Jag igen…


Ett gäng kör rundpingis. Till höger är biljardrum. som också användes.

Postat i Festligt, Foto | 10 Kommentarer

Tentafest!

fredag, 28 mars, 2008 @ 18:27

Andreas bestämde sig för någon vecka sedan att efter deras tenta (som de hade igår) så skulle han hålla i en tentafest. Den ska vi ha ikväll. Vi ska vara i gillestugan, en lokal i huset som man kan hyra för just fester. Vi har även bokat biljardrummet som finns, som man måste ha nyckel till för att komma in. Där inne finns även dart-tavla. Utanför finns pingisbord och vi har även solarie och bastu. Vi har satt upp en lapp på dörren in till hallen där allt är fram till gillestugan, att vi har bokat fram till klockan 18:00 imorn, lördag. Städning måste ju tyvärr också hinnas med.

Vi har laddat upp med öl, xider och smirnoff ice.

Ni kan ju gissa vilka som är mina. Just precis, de två sistnämnda. Jag gillar inte öl. Till våra gäster har vi fixat fyra olika sorters bål och så har vi även köpt chips och snacks.

Hur många är det som kommer då? För någon dag sedan så berättade Andreas att 100 pers har tackat ja. Han har bjudit hela hans klass och några tar med sig pojkvän / flickvän eller kompis. Sedan har jag också bjudit några. Fast det är nog bara Sari som kommer. Jag och Sari kommer sitta i vägen för alla. Jag ska vara kassörska och Sari ska skriva nummer på alla som kommer. Vi tar 50 kr i inträde, en symbolisk summa som täcker kostnaderna för bål, chips och lokal. Maxgräns är i alla fall 192 personer. Så det ska bli roligt att se hur många som kommer.

Nu ska jag gå till lokalen för snart börjar det nog att ramla in folk.

Postat i Festligt | 2 Kommentarer

Vart ska jag jobba?

torsdag, 27 mars, 2008 @ 22:12

I eftermiddags fick jag ett telefonsamtal från en kille. Han sa att han ringde från Psykiatrin och de ville att jag skulle komma på arbetsintervju inför sommaren. Jag berättade att jag fått sommarjobb på Skebäcksgården redan, men att jag gärna vill komma ändå. Tänk om jag får det jobbet också? Vad sjukt. Jag kan väl inte jobba på båda ställena, eller? Jag vill ju inte tacka nej heller direkt. Men jag vill ju jättegärna vara på sjukhuset. Vart är det mest betalt tro? Min handledare på praktiken jag hade i fjol jobbade både inom kommun och landsting och hon sa att hon fick bättre betalt inom kommunen. Jag vet visserligen inte hur det är när det gäller undersköterskorna.

Hur som helst så vore det kul att jobba inom psykiatrin. Helst barn och ungdom. Jag ska dit klockan 14:00 imorn. Vi får se hur det går.

Var det förresten någon mer än jag som tittade på Barnmorskorna igår? Så roligt och spännande program! Jag har faktiskt funderat på att utbilda mig till barnmorska senare. Man måste ju ha varit sjuksköterska i minst ett år innan. Men det vore roligt. Tänk att vara med när ett nytt liv föds. Tänk att vara på plats och stötta föräldrarna i förlossningsarbetet. Åh, så spännande!

Postat i Skola & jobb, TV & Film | 8 Kommentarer

Undanlagt

torsdag, 27 mars, 2008 @ 18:28

När jag var på väg hem från stan igår efter slutbedömningen så gick jag in till Stadium en sväng medan jag väntade på bussen. Jag provade en massa kläder och hittade fyra plagg jag ville ha. Dessa tar jag med mig uppför rulltrappan och till kassan där jag lägger fram kläderna. Kassörskan börjar sitt arbete och jag rotar i ryggsäcken efter min plånbok när jag inser att den har jag minsann inte med mig. Den ligger så snällt i min handväska där hemma. Istället fick jag be kassörskan snällt om att lägga undan dem åt mig medan jag samtidigt ursäktade mig för att jag hade glömt plånboken.

Jag var och hämtade kläderna idag. Ett set med löparjacka och byxor – vattentätt och vindtätt – underbart. Sedan köpte jag också två linnen. Allting från SOC och kalaset gick på 698 kr. Som hittat. Nu är det bara nya skor som fattas och sen lovar jag att det blir mycket träning framöver. När jag har tid alltså.

Postat i Shopping | 6 Kommentarer

Tack och lov

onsdag, 26 mars, 2008 @ 18:38

Jag fick mitt Godkänt på praktikperiod 1. Nu kan jag slappna av. Fy sjutton vad skönt. Min handledare tyckte sista veckan hade varit riktigt bra och att det var synd att det inte var likadant de tidigare veckorna också, då hade mitt betyg kunnat hamnat högre upp. Men, så kan det vara. Jag är nöjd i alla fall. Inför nästa praktikperiod ska jag tänka på allt som har sagts och verkligen gå in för det.

KTC-examinationen då. Jag fick ett patientfall som hade appendicit (blindtarmsinflammation) och symtom som diffusa buksmärtor, feber och illamående. Hon var rädd och ledsen över att vara på sjukhus då hon aldrig varit det tidigare. Hon skulle opereras akut och jag skulle ta hand om henne efter operationen (postoperativt). Jag skulle också sätta dropp. Jag tycker det gick hyfsat faktiskt. Efteråt när jag kollade i mina papper så tyckte jag att jag hade fått med det mesta. Men vi får se vad resultatet blir.

Det har snöat varje dag i minst en vecka nu. Men igår snöade det nog allra mest tror jag. Så nu är det vitt här i Örebro igen. Det börjar visserligen smälta på backen men annars är det fint. Bilden här till vänster togs i eftermiddags. Jag tog med Fergus till fotbollsplanen vid ”Tuttarna” och sprang runt lite. Fergus tyckte det var riktigt roligt. Jag ska förresten boka en trimtid till honom snart. Det behövs. Som ni ser så är han väldigt långhårig igen och Andreas klagar på att han luktar. Själv känner jag ingenting. Jag badade honom i måndags. Vi ska i alla fall försöka få tag i en annan frisör. Jag tycker inte det var så lyckat förra gången.

Vi ska ha fest på fredag. Någon som vill komma? ;)

Postat i Hundliv, Skola & jobb | 8 Kommentarer

Nervös och orolig

tisdag, 25 mars, 2008 @ 17:36

Jisses så nervös jag är inför morgondagen. Först har jag KTC-examination, åh, om den ändå kunde ha varit på torsdag eller fredag. Jag vet inte hur det här kommer att gå. Jag skulle ha behövt läsa mycket mer. Nu har jag bara några timmar på mig.

Klockan 13:00 så ska jag ner till Infektionskliniken igen då det är dags för praktikens slutbedömning. Åh, gud. Låt mig ha klarat det. Låt mig få Godkänt. Vad fasiken gör jag annars? Min handledare tyckte det hade blivit bättre men att det kunde ha blivit ännu bättre. Om jag ändå kunde ha släppt alla spärrar när jag först började så skulle det här gått galant. Nu kan jag inte göra mer.

Nej, nu ska jag fortsätta plugga. Snart ska vi äta våfflor.

Postat i Skola & jobb | 6 Kommentarer

Påskafton

lördag, 22 mars, 2008 @ 15:57

Vart är alla påskkärringar och påskgubbar? Vi har massor av godis att dela ut. Och vi vill ha påskbrev. :) När jag var mindre målade jag hur många påskbrev som helst och gick runt och knackade dörr nästan hela påskafton. Gissa om man fick mycket godis! Vi hade en stor picknickkorg som fylldes flera gånger så vi var tvungna att gå hem och lassa ur efter några timmar. Det kanske inte är så populärt längre, att gå påskkärring. Jag vet inte.

Brukade du eller går dina barn påskkärring / påskgubbe?


Vårt jättestora påskägg fyllt till toppen. Allt godis fick inte plats dock.

Snart ska vi åka till Andreas mamma och hennes sambo. Fergus ska få träffa Wilma igen och så ska vi väl hinna med att hälsa på pållarna i stallet också. Vi ska få lammstek till middag. Jag tror inte att jag har smakat det någon gång, men det låter smaskens.

Hoppas alla har en trevlig dag / kväll och Glad Påsk!

Postat i Högtider | 13 Kommentarer

Nya frillan!

torsdag, 20 mars, 2008 @ 23:24

Nu så kommer det bilder på min frisyr.


Ganska okej vart de ändå.

Postat i Foto, Personligt | 9 Kommentarer

framåt »