Lördagens utgång

måndag, 30 juni, 2008 @ 14:51

Sari plingade på hemma hos mig strax efter 20:00 i lördags. Jag gav hundarna ett varsitt grisöra, så att de skulle ha något att göra och sedan gick vi och hämtade cyklarna. Som vanligt var det fullt på uteserveringarna, så vi gick in på O’learys och lyckades hitta ett bord, som vi har suttit vid förut.


Sari poserar framför kameran.


Jag. Glittrar, som jag nästan alltid gör ute på festligheter.

Efter lite prat och en varsin hallon & lime cider, så drar vi vidare till Pitchers. Fullt på uteserveringen där också. Inne hittar vi ett stort bord precis vid baren. Det tar vi.


Sari gör en pussmun.


Sari njuter av sin Xider.


Och jag gör det samma.


Vi blir hungriga och tar en titt på menyn. Nachos för 129 kr. Jaja, okej då.


Det var gott. Men Sari var dum och smakade på dessa. Usch.

Andreas var ju på Harrys och käkade. Sedan ringde han och sa att de var på väg till oss på Pitchers. Vid det här laget så hade vi lite nachos kvar så vi tänkte att pojkarna kunde få äta upp resterna. Vår dricka var slut och vi reste oss upp och gick till baren (typ 1 m ifrån) för att beställa nytt. Då kommer servitören och tar bort vår tallrik och några tjejer kommer fram till honom och frågar om de kan ta bordet. Han säger ”absolut” och de sätter sig. Först då får de syn på våra väskor och vi säger åt dem att vi sitter där. De sätter sig där ändå. Vi berättar för servitören att vi väntar på några andra som ska sitta med oss. Han trodde att vi hade gått därifrån, ber om ursäkt och fixar tjejerna ett annat bord och vi får tillbaka vårat.


Anders och Mohamed (Andreas bakom kameran).

Efter en stund drog vi vidare till Backstage, där det var så proppat med folk att vi knappt fick plats. Att dansa där var omöjligt. Så vi var inte där så länge. Pojkarna var hungriga så vi gick till ett litet gatukök i närheten.


Jag snodde lite pommes av Mohamed.


Andreas (som äter kebabrulle) och Sari.

Därefter sa vi adjö till Anders och Mohamed. Jag och Sari gick till våra cyklar uppe vid Nicolaikyrkan och där väntade vi på Andreas som hade parkerat cykeln längre bort. Sedan cyklade vi hemåt, Sari fortsatte hem till sig. Det var en trevlig kväll och hundarna hade skött sig bra hemma.

Postat i Festligt, Foto | 9 Kommentarer

Ny familjemedlem

lördag, 28 juni, 2008 @ 19:45

Vi hälsar välkommen till Herr Gris som kom till vår familj idag.


Här ligger han, utslagen mellan Fergus och Damien.

Damien var först rädd för den rosa saken som förde ett så konstigt läte – ”oink”. Men han vande sig och har nu sprungit runt och lekt med Herr Gris. Han tyckte definitivt att Herr Gris skulle duscha också, när matte ändå var i duschen. Så Damien lämnade Herr Gris utanför duschkabinen. Han blev lite blöt, men oroa er inte. Ingen skada skedd.

Själv sitter jag och väntar på att Sari ska komma hit. Vi ska ner på stan till O’learys och ha det trevligt.

Hoppas ni har en trevlig lördagskväll.

Postat i Hundliv, Vardagligt | 6 Kommentarer

Misslyckad middag

fredag, 27 juni, 2008 @ 22:53

Ja, jag jobbade ju kväll idag. Hoppade in som vik för en ordinarie. Så vi var två semestervikarier där. Kul men samtidigt lite jobbigt och nervöst. Patienternas middag eller om man ska kalla det kvällsmat blev inte så lyckad. Vi får kvällsmaten från köket redan när lunchen kommer och kvällsmaten värmer vi alltså själva sedan när det är dags. Vi visste inte när vi skulle börja värma på maten och vilket gradantal ugnen skulle stå på. Självklart hade vi på alltför låg värme på ugnen och maten blev inte varm.

Så vi bestämde oss för att värma maten i mikron istället. Potatis in några minuter och ut – fortfarande kall. In igen några minuter, och ut – varm. Fiskbullarna in några minuter och ut – fortfarande kall. Röra om och in igen några minuter och ut – varm. Medan vi höll på så satt alla patienterna redan till bords och väntade. Pinsamt var det. När de väl fick maten så utbrister de ”Är potatisen okokt?” ”Fiskbullarna är kalla!” ”Potatisen är som stenar”. Allt fick vi höra. Men de åt i alla fall.

Resterande av kvällen gick ganska bra, bortsett från att vi knappt fick tid att ha någon rast. Patienterna ville gå och lägga sig.

Hundarna beter sig som vildar. Ja, i alla fall en av dem. Så jag ska gå och lägga mig. Det behöver jag också. Ska ju upp toktidigt imorn.

God natt med er!

Postat i Skola & jobb | 7 Kommentarer

Extrajobb

fredag, 27 juni, 2008 @ 11:04

Jag trodde jag skulle få tre dagars ledigt; idag, imorn och på söndag. Men nej. Istället blir det bara söndag som blir ledig. De ringde från Rehab och frågade ifall jag kunde hoppa in och jobba kväll (14:30-21:45) idag och dag (07:00-14:00) imorn. Jag ringde upp Andreas och han skulle se till att komma hem runt 16:00 idag. Så jag tackade ja till extrapassen och får mer lön i juli. Härligt!

På tal om lön så har jag inte fått in något på kontot idag. Chefen sa ju att det skulle gå automatiskt! Åh, jag blir så förbannad! Varför tänkte jag inte på detta när jag ändå gick dessa utbildningsdagarna som jag ska få lön för? Det är väl säkert mitt fel att jag inte får något på kontot…

Postat i Skola & jobb | 11 Kommentarer

En släng av UVI

fredag, 27 juni, 2008 @ 8:53

Har haft urinvägsinfektion den här morgonen. Nu verkar det avta. Skönt. UVI är så jobbigt! Det känns som jag varit på toaletten 10 gånger. Men nej, inte riktigt så många. 4-5 kanske. Det blev bara en kort promenad med vovvarna då jag hela tiden kände hur det sved och trängde där nere. Fy säger jag bara! Vi tjejer har det inte lätt.

Nu ska jag äta frukost och se på film.

Gillar du bloggen så får du gärna rösta.

Postat i Hälsosamt, Vardagligt | 5 Kommentarer

Supersize vs superskinny

torsdag, 26 juni, 2008 @ 19:58

Kom nyss in genom dörren. Har varit ute med hundarna. Såg att klockan börjar närma sig 20:00 så jag gick till datorn för att se vad som är på tv ikväll. Och visst fanns det något att titta på, nämligen Supersize vs superskinny. Jag och älskling såg reprisen på förra (som också var det första) avsnittet här i söndags tror jag. Det är ett roligt program. De medverkande får sig ju verkligen en tankeställare när de ställs för att äta varandras måltider för att komma i form igen.

Bäst jag skyndar mig till tv:n nu så att jag inte missar! Det är på TV3!

Postat i TV & Film | 5 Kommentarer

REA på Nelly

torsdag, 26 juni, 2008 @ 18:22

Det är verkligen rea överallt! Nelly har en hel del fina saker, här är ett litet urval.

Tofflorna från Paul Frank för 199 kr var så söta! Trosorna med blommor likaså. Och den somriga klänningen för 649 kr (för dyrt i mitt tycke). Det finns helt klart mycket man skulle kunna tänka sig… Men för min del blir det nog bara fönstershopping. Jag undrar om jag får någon lön på kontot imorgon. Jag har ännu inte fått någon lönespecifikation.

Postat i Internet, Shopping | 5 Kommentarer

Tandlossning

torsdag, 26 juni, 2008 @ 10:39

Jag känner mig som en djurplågare som inte skött Fergus tandvård bättre genom åren. Igår kväll (borde det ha varit, för han betedde sig så konstig ute) så tappade han en framtand från överkäken. Jag tycker så synd om honom och jag känner mig så dum. Som tur är så verkar han inte bry sig om det. Han viftar på svansen och är lika glad som vanligt. Min stackars vovve. Han är 9 år gammal och jag hoppas att han får leva några år till.

Postat i Hundliv | 5 Kommentarer

REA på Accessora

onsdag, 25 juni, 2008 @ 20:51

Fick nyss ett mail om att Accessora startat sin sommarrea. Det är ju alltid värt en titt, kanske man hittar något kul för en något sådär billig penning.

På bilden här ovan har jag plockat ut några av mina favoriter från rean. Väskan längst upp till vänster skulle inte sitta helt fel. Mina väskor går sönder hela tiden. Ja, åtminstone fodret inuti. Jag har två väskor liggandes i ett hörn i hallen, vet inte om jag ska kasta dem eller lämna de i återbruksrummet eller eventuellt till Myrorna. Det går väl att sy? Men det har jag ingen lust med.

Jag köpte en ny väska på marknaden här i Örebro för snart en månad sedan. Jag och Sari köpte likadana, med leopardmönster och leopard (på båda sidor) med strasstenar (på framsidan). Urläcker! Jag ska ta bild på den här någon dag så får ni se. Jag köper alltid en väska när det är marknad. Den jag köpte nu senast kostade bara 100 kr. Billigt och bra. Det brukar väl inte vara någon sådär vidare kvalitet på marknadsväskor, men det är roligt så länge de håller sig i skick.

Postat i Internet, Shopping | 4 Kommentarer

Bushund nr 1

onsdag, 25 juni, 2008 @ 16:14

Postat i Foto, Hundliv | 4 Kommentarer

framåt »