GOD JUL!

onsdag, 24 december, 2008 @ 0:01


En liten hälsning från mig. Hoppas ni alla får ett riktigt trevligt julfirande!

Postat i Foto, Högtider, Julkalender | 21 Kommentarer

Snart är det jul

tisdag, 23 december, 2008 @ 22:52

Det är snart bara en timme kvar till julafton. Men vart är snön?


Tänk om det såg ut såhär, som det gjorde för någon vecka sedan? :love:

Nej, snön verkar ha hoppat över julen i år igen… Kanske. Man vet aldrig. Det är kallt ute i alla fall.

Idag har vi sålt våran bil. :( Tråkigt, för jag gillade bilen. Men, den kostade mycket pengar att ha. Vi får en ”ny” bil imorn ändå. Fulare, enligt Andreas, jag har aldrig sett den, men bättre än ingenting. Billigare för oss blir det också. Förhoppningsvis ska det bli bra. :)

Andreas mormor och morfar kom hit idag och imorn kommer hans mamma och hennes sambo och joinar oss. Det ska bli trevligt.

Postat i Julkalender, Vardagligt | 2 Kommentarer

Dan före dan före…

måndag, 22 december, 2008 @ 23:35

Nu ni! Det är inte långt kvar… Klockan är ju snart midnatt också (som vanligt när jag skriver) så snart är det ju faktiskt dan före dopparedan. :)

Har ni hunnit inhandla alla klappar ännu eller är ni ute i stressen? Jag var iväg och köpte sista idag. Såg att Cervera hade 70% rabatt på allt i butiken, vilket visserligen var nästan ingenting. Alltid är man ute när det bästa redan är plockat. Men jag hittade faktiskt två grejer och sparade mycket pengar. :D Härligt! Jag var även bort till vår körrepslokal och köpte en cd från julkonserten den 13:e. Har lyssnat på den lite nu under kvällen och det låter bra tycker jag. :)

Vet ni vad som mer hänt idag? Jo, vi har skrivit ut och lämnat in uppsatsen! :D


Ytterligare en bild på vårt fina pynt i granen. :)

Ett filmtips (för er som inte såg den igår på tv, eller kanske vill se den igen): ”Finding John Christmas”. :love: Jättefin film. En snyftare.

Postat i Julkalender, Shopping, Skola & jobb, TV & Film | 2 Kommentarer

The day the earth stood still

måndag, 22 december, 2008 @ 0:13

Idag har vi fixat lite här hemma. A var och köpte en presenning (lite sent kanske) och paketerade in våra utemöbler. Han körde också iväg kompost och jag gick och slängde grovsopor. Jag sorterade även bort trasiga skor (1 par) och skor jag inte kunde ha (2 par). Sedan gick jag även upp till förrådet med alla vårjackor. Då har vi några galgar över som våra julgäster kan använda. :)

Vad mer har jag fixat då? Jo, jag har sorterat bland en sjuhelsikes massa papper och lagt in i pärmar. Eller ja, delar av det i alla fall. Måste köpa fler pärmar. :/


Testade tomteluvan på Damien. Han tyckte det var en rolig leksak. :laugh:

Ja, Andreas och Niklas var på bio här tidigare ikväll. Kom hem för bara en liten stund sedan. Vi var och såg på ”The day the earth stood still”. Jag gillade den. Den var spännande. Konstigt slut enligt mig och de andra, men annars bra.

Nu är det sovdags för mig. Sista dagen i skolan innan ”jullovet” som kommer bestå av PM-skrivande. Kul! :glare:

Postat i Julkalender, TV & Film, Vardagligt | 4 Kommentarer

Datorvirus!

lördag, 20 december, 2008 @ 18:36

Igår kväll när jag satt vid datorn och lekte så hängde sig WMP. Jag startade aktivitetshanteraren och försökte avsluta programmet, men det gick inte. Jag höll även på att radera lite filer ur en musikmapp och det ville heller inte fungera. Det gick inte att göra något så jag tryckte på starta om-knappen på datorn. Testade säkert 10 gånger men datorn ville inte föra mig vidare till inloggningssidan. Den stod istället kvar på en och samma bild. Besviken skickade jag ett sms till A. När han kom hem så sa han att det var ett BIOS-virus. Åh nej, tänkte jag! Ett virus! A försäkrade mig dock om att mina bilder (det första jag kom att tänka på) ligger på en annan hårddisk.

Idag så plockade A isär datorn, rengjorde lite och startade om biosen manuellt. Sen fungerade datorn igen. Konstigt. Men det var ju bra i alla fall. :)

Kan ni förstå att det bara är fyra dagar kvar till julafton!? :shock: Det regnar ute och det är mörkt och trist… :( Jag hoppas att snön kommer tillbaka och att det blir kallt igen.

Jag har testat mobilkameran litegrann, så följande två kalenderbilder är tagna med den.


Julgranen utanför oss.


En adventsstjärna på Hellas.

Postat i Foto, Julkalender, Vardagligt | 13 Kommentarer

Mätt och belåten!

torsdag, 18 december, 2008 @ 19:01

Slutade skolan 16:00 idag igen. Direkt när jag kom hem tog jag och älskling bilen till stan. Det blev ett besök på Hellas där vi utnyttjade ytterligare en ”2 för 1”-kupong. Det var god mat! :P Jag blev så mätt!


Ytterligare ett foto från kvällspromenaden här om dagen. Fint va? :)

Postat i Foto, Julkalender, Mat & Bak | 2 Kommentarer

Julstädningen börjar?

onsdag, 17 december, 2008 @ 20:47

Ännu en tidig morgon och en lång dag i skolan. Om man nu tycker att 09:00-16:00 är lång tid vill säga. :P Man hade ju längre dagar i grundskolan och sen har man liksom vant sig vid att bara gå två-tre timmar per dag, två-tre dagar i veckan på universitetet. Jag kan ju tala om att så har det dock inte varit på länge. Det var mestadels första året. Nu har vi sluppit allt som har med föreläsningar att göra i två månader. Det har varit riktigt skönt att kunna planera schemat för uppsatsskrivandet själv. Det enda som man var tvungen att ha i åtanke var ju att vi skulle vara klara med ett visst antal grejer till handledningstillfällena som var. Vad jag vill säga är att det känns ovant att sitta på föreläsningar och vara borta hela dagarna. Om ett halvår börjar jag (förhoppningsvis) jobba på riktigt också. På ett sätt ska det bli skönt, man vet vad man har att göra och när man kommer hem kan man slappna av. Ingen tenta som väntar…

Jag tog tag i högen med tvätt idag också. Fyra maskiner vart det. Skönt att ha lite rena kläder igen. Det är ju för sjutton julafton om en vecka. Det känns också konstigt. :laugh: Dammsugas måste det också göras någon dag och det lär säkert göras ännu en gång innan den 23:e då Andreas mormor och morfar kommer hit. Ja, vi ska tydligen fira julen här hos oss ändå. :P

Har du börjat med julstädningen?

Postat i Julkalender, Skola & jobb, Vardagligt | 3 Kommentarer

Skadad

tisdag, 16 december, 2008 @ 23:10

Jag glömde berätta vad som hände mig igår. Jag halkade omkull och hamnade liggandes på sidan. :huh: Jag blev lite förvånad men drog mig upp ganska snabbt efter fallet. Det gjorde lite ont i foten och ganska ont i låret/skinkan. Allteftersom dagen gick så blev det värre och det blev jobbigt att sitta. Hem haltade jag då det var svårt att stödja på benet. Idag har jag fortfarande ont (även i överarmen), men jag har konstigt nog inget blåmärke på låret/skinkan - trodde det skulle bli ett jättestort. Det är jobbigt att sitta ner, men mest ont gör det när jag sätter mig och när jag reser på mig. Det blir väl bättre snart hoppas jag…

Tog med kameran ut i kvällsmörkret och testade mörkerfunktionen. Det vart ganska bra bilder. :yes:

Idag tog jag förresten cykeln till skolan. Brukar aldrig cykla på vintern eftersom jag är en sån fegis, men eftersom jag bedömde det att inte vara så mycket snö så låste jag upp cykeln och började trampa. Jösses, vad läskigt det var! :huh: Fastklibbade snöhögar i marken, vatten, is… Det var svårt att styra. Jag trodde nästan att jag skulle ramla av cykeln och göra mig illa ännu mer. Jag gick halva vägen och gjorde samma sak på hemvägen. Cyklade endast där marken var helt fri från snö och is.

Postat i Foto, Hälsosamt, Julkalender, Vardagligt | 7 Kommentarer

Tre veckor senare…

måndag, 15 december, 2008 @ 22:21

Idag fick jag den…

Sony Ericsson C905 Copper Gold. Jag beställde den när den kom ut hos 3 för tre veckor sedan. De sa att det skulle ta 2-3 arbetsdagar. Men jag fick den inte på grund av att det hade varit något fel på beställningssystemet eller något. Jag ringde flera gånger och frågade hur det gick, om den var påväg osv, men medarbetarna på 3 sa alltid samma sak; ”Vi ska maila hon som du beställde mobilen hos”. Tredje gången tror jag de bad om mitt telefonnummer och då ringde tjejen upp mig och gjorde en ny beställning. Mobilen skulle komma in i lager den 4/12 och jag pratade med säljaren för andra gången den 3/12. Jag fick inte mobilen ändå och i torsdags ringde Andreas dit och då fick han höra att ännu en gång hade beställningen inte gått igenom. Killen som vi talade med då bad så mycket om ursäkt och gav mig lite rabatter och sånt och idag fick jag alltså mobilen. Äntligen!

Är det någon som är intresserad av att köpa en Sony Ericsson W660i (röd) så hör av er. ;)

Nu ska jag fortsätta titta på filmen ”50 first dates”. Tryckte på paus för jag tänkte att jag skulle få upp detta innan midnatt. :P

Postat i Julkalender, Shopping, Vardagligt | 6 Kommentarer

Mäktigt värre!

söndag, 14 december, 2008 @ 21:10

Det blev ingen uppdatering av julkalendern igår då jag var så himla trött efter jag kom hem från vår julkonsert. Jag gick upp 06:30, vi skulle samlas i Conventum Arena för repetition klockan 9:00. Jag tror vi repade tills klockan var strax innan 13:00. Efter det gick jag på stan tills vi skulle samlas åter 15:30. Starten blev vi försenade med på grund av olika bud om vart vi skulle gå in och ställa upp oss, för att sedan göra entré. Men därefter gick allt jättebra. Det var hur mäktigt som helst! Roligt också! :yes: Men det var otroligt jobbigt att stå upp. Det kändes i ryggen och framförallt i mina stackars fötter. Jag valde att ha på mig ett par av mina nya stövlar (de svarta på bilden i förra inlägget) och det var inget bra drag av mig. Det var verkligen inte bra skor att gå och stå i länge inte. Det gjorde så ont!


Vi har riktigt mycket snö här i Örebro, men nu verkar det bli varmare ute…

Idag hade vi hundmöte. :D Från vänster; Bessie, Alice, Lexie, Zita, Damien och Fergus.

Postat i Julkalender, Musik, Vardagligt | 4 Kommentarer

framåt »