Äntligen fredag!

fredag, 30 januari, 2009 @ 15:19

Är det inte underbart att det äntligen är fredag igen!? :D Åtminstone är det vad jag tycker. Det har visserligen inte varit en fullt så aktiv vecka denna veckan, men den har ändå varit jobbig och jag har varit i skolan varje dag. Nu har jag och Sofia bara ett patientfall kvar att göra till seminarieveckan vecka 8. Sen ska vi finslipa lite på allt också. Den 12 februari har vi tenta i läkemedelsberäkning igen. :S Så det börjar bli dags att börja plugga till den också.

När jag kom hem kopplade jag hundarna, stoppade digitalkameran i fickan (Andreas har systemkameran) och gick bort till stora fotbollsplanen.


Vackra busiga Damien.


Fergus och Damien. Det var svårt att få dem att sitta still bredvid varandra.

Nej, nu måste jag laga lite mat!

Postat i Foto, Skola & jobb, Vardagligt | 12 Kommentarer

Ännu en intervju!

torsdag, 29 januari, 2009 @ 15:25

Jag fick mail från Kvinnokliniken idag. Ringde upp och vi bokade en tid för intervju på onsdag nästa vecka. :D Det är spännande det här. Jag väntar fortfarande på svar från några kliniker till. Undra hur många intervjuer jag får gå på. :P Jag hoppas jag har ett säkert jobb snart i alla fall. Så att jag slipper oroa mig för det.

Postat i Skola & jobb | 14 Kommentarer

Bra att vara tidigt ute!

onsdag, 28 januari, 2009 @ 21:56

Vet ni vad!? Jag ska på anställningsintervju nästa vecka! :dance: När jag satt på förmiddagslektionen så ringde min telefon, men jag kunde ju inte svara. Sen såg jag att jag fick ett meddelande på 3svar, så på rasten strax efteråt ringde jag dit och lyssnade. Det var från Barn- och ungdomskliniken och avdelningschefen ville boka tid för intervju med mig till veckan. Jag ringde upp henne med en gång och vi bestämde att tisdag förmiddag blir bra. :) Jag var alldeles skakig och glad efter detta. Det känns skönt att ha fått svar så fort och intervjun är inbokad. Jag hoppas att jobbet blir mitt!


Rosen jag fick av älsklingen igår. Är den inte vacker!? :love:

Postat i Foto, Skola & jobb | 9 Kommentarer

Håll nu tummarna!

tisdag, 27 januari, 2009 @ 21:56

Idag efter skolan tog jag mig till till att skriva klart mitt CV. Jag bad Andreas kolla igenom det och han tyckte det var bra. Då skickade jag iväg det till x antal ställen som jag skulle kunna tänka mig att arbeta på. Nästan direkt fick jag svar från Ätstörningsenheten, de hade inga behov av sjuksköterskor, tyvärr, men tackade för mitt mail. Inom psykiatrin och primärvården så är det rekryteringsdagar på Arbetsförmedlingen i slutet av februari, som jag tänkte gå på. Men jag skickade ändå iväg ett mail dit.

Håll nu tummarna för att jag får ett jobb!

Jag fick förresten en ros av älskling idag. :love: Det var idag två år sen vi träffades. Här på kvällen så har vi suttit lite framför tv:n och smaskat på Ben & Jerry’s Cookie Dough.

Postat i Hjärtligt, Skola & jobb | 9 Kommentarer

Det var gamla tider det!

måndag, 26 januari, 2009 @ 21:39

Jag loggade in på Lunarstorm och fastnade i min gamla dagbok. Vad roligt det är att läsa sånt där egentligen. Roliga och tråkiga minnen som väcks till liv igen. Jag läste om när jag för två år sen (imorn) träffade Andreas för första gången. Jag läste om när jag flyttade till Örebro för att börja studera. Tänka sig… Den 5 juni tar jag (förhoppningsvis) min examen. Tiden går fort och det är roligt att titta tillbaka på gamla tider…

Varsågoda, ni får se ännu en bild från fotosessionen i Stockholm.

Imorn börjar kören igen. Roligt ska det bli. Men jag är inte säker på att jag kan vara med så mycket nu i vår när vi har praktik och allt. Vi får se hur det blir.

Nu är det såhär att jag håller på och raggar till mig medlemmar till GratisBio. Jag har knappt 200 poäng kvar tills jag får mitt presentkort på 700 kr. Så vill du hjälpa mig på traven? ;) Du får 75 poäng när du blir värvad av mig. Sen kan du enkelt samla poäng och själv få presentkort på biobiljetter eller i valfria butiker. Så bli medlem vettja. :)

Postat i Vardagligt | 6 Kommentarer

Dagens shopping!

söndag, 25 januari, 2009 @ 0:44

Tidigare idag blev det en runda på stan tillsammans med Sofia. Här ser ni mina inköp. :)

Postat i Shopping | 8 Kommentarer

Betyg och VFU!

fredag, 23 januari, 2009 @ 23:22

Det har varit en intensiv vecka. Långa dagar, tidiga morgnar, sena kvällar. Jag är riktigt glad att det är helg nu så att jag får vila upp mig lite. Jag har glada besked. Fick ett sms från Karin idag. ”VG!” var det enda som stod. Jag sprang bort till en av bibliotekets datorer, loggade in mig på Studentforum och kollade betygen… VG på C-uppsatsen! :D Men inte bara det. VG även på kursen i ledarskap vi hade nyss! :D Jag var lite osäker på om jag skulle få ett VG på kursen, fast jag hade fått det på mitt PM. Seminariet och PM:et skulle nämligen vägas samman och jag tyckte inte jag var sådär jättebra på seminariet. Men det gick alltså alldeles strålande! :D Och jag känner mig otroligt nöjd med våran uppsats – Unga kvinnors och deras familjers upplevelser av att leva med Anorexia Nervosa – en litteraturstudie.

Kolla summan av antalet högskolepoäng! Det närmar sig slutet med stormsteg… :wohoo:

Idag fick jag även reda på vart jag ska ha tre av mina praktikplatser.
V. 10-12: Primärvård - Haga Vårdcentral
V. 13-15: Hemsjukvård - Lindesbergs kommun / Grönboda, Storå
V. 16-18: Psykiatri - Allmän psykiatriska kliniken

Jag är nöjd med placering ett och tre, placering två däremot skulle jag gärna byta om jag fick. Det hade varit mycket enklare om jag haft körkort. Det är långt dit och buss / tåg går inte alltid som man vill att de ska göra. Dessutom har skolans system blivit sämre, de betalar endast tillbaka 30% av resor under praktikperioden. Sen kan man iofs. få bostadsbidrag också, men jag vill ju inte bo där borta! :angry: Och det kan jag ju inte göra heller. Jag känner ingen som bor där och det är ju bara tre veckor vi talar om. Förhoppningsvis går det väl att anpassa mitt schema efter bussarna / tågen så att jag kommer dit och framförallt hem.

Nu ska jag se på Gossip Girl. Hoppas ni har en härlig helg framför er. :)

Postat i Skola & jobb | 8 Kommentarer

”Diskoteksbrand”

onsdag, 21 januari, 2009 @ 23:13

Idag har varit en lång dag. Jag stack till skolan 07:40 och kom hem 20:40 kanske. Gissa om jag känner mig sliten!?

Katastrofövning idag. Temat var diskoteksbrand och vi fick se ett litet nyhetsklipp från diskoteksbranden i Göteborg. Hemskt! Sen skulle vi bli sminkade och medan vi väntade på vår tur så fanns det smörgåsar, frukt, juice, kaffe och te framdukat. Så blev det min tur att bli sminkad och jag fick lite ”sot” i ansiktet. :) Jag skulle spela en person som hade tung andning och våldsam rosslig hosta. När alla var färdigsminkade gick vi ut ur sjukhuset och till ett hus mittemot där ”branden” skulle äga rum. Det tog lite tid innan det hände något men sedan fick några gå in i tvåvåningshuset, medan andra fick stanna kvar utanför. Jag hängde med in i den rökfyllda (vanlig diskorök – kolsyreis?) lokalen. Vi gick på led och höll varandra i jackorna då vi inte såg ett smack. :shock: Sen blev vi åtsagda att placera oss någonstans. ”Gå några meter så kommer du till en dusch” sa brandmannen till mig. Det var riktigt läskigt att gå omkring utan att se något, men jag såg en dörr och så följde jag den och jag tror jag kom in i ett duschutrymme. Så jag satte mig där. :P

Det enda jag såg framför mig, var den vita tjocka röken. Sen blev det plötsligt becksvart och sen blev det lite ljusare igen. Det varierade lite. Jag vet inte hur lång tid det tog, kanske en halvtimme eller mer, innan jag såg en ficklampa som rörde sig i röken. Jag ropade på hjälp och hostade men brandmannen kom inte till min undsättning utan till någon som var bredvid mig i ett annat rum, tror jag. Lite senare såg jag en ficklampa igen och den här gången blev jag sedd. Brandmannen ryckte upp mig från golvet – han drog mig i håret! – och slängde upp mig på ena axeln. HJÄLP! :huh: Så kom jag tillslut ut ur byggnaden och blev lagd på marken på ett liggunderlag. Jag satte mig upp och tittade mig omkring. Så mycket folk! Poliser (aspiranter), sjukvårdare, ambulanser… Efter ett tag kom en sköterska och bedömde mitt tillstånd. Jag fick en röd lapp (prioritet 1) och lite senare fick jag åka ambulans till avprickningen. :D

Klockan 19:00 fick vi som var klara gå vidare till en typ restaurang där det återigen bjöds på fika. Gott! Sen var det en liten utvärdering innan vi fick åka hem. De var nöjda med oss skademarkörer och de hade lyckats rädda alla utom en.

Jaa, katastrofövningen var spännande. Jag blev dock lite besviken att de inte gjorde något på mig. De sa att de skulle ge syrgas och sätta svalgtub, men de kom aldrig med någon sådan utrustning. Allt var ju på låtsas såklart (tur det), men ändå. Det var en rolig upplevelse!

Postat i Skola & jobb | 3 Kommentarer

Tack!

tisdag, 20 januari, 2009 @ 23:59

Tack för alla kommentarer angående nya layouten. :flower: Roligt att ni gillar den.

Vi hade en väldigt tråkig eftermiddagsföreläsning idag. Den handlade om yrkesmässig växt och handledning. Föreläsaren stammade och jag tror hon gillar orden ”liksom” och ”så”, de sas nämligen i var och varannan mening. Jag och Sofia satt och flinade lite åt det där vi satt. :laugh:

Imorn blir det en lång dag. :pust: Jag börjar 08:15 och slutar 15:00. Klockan 16:00 ska jag vara på sjukhuset och delta i en katastrofövning som skademarkör. Jag tror det håller på till 21:00. En jobbig dag med andra ord.

Nu ska jag läsa lite bok innan jag lägger mig. Natti natti!

Postat i Skola & jobb, Vardagligt | 6 Kommentarer

Alright!

måndag, 19 januari, 2009 @ 20:50

Nya layouten är upplagd, som ni märker. ;) Så, vad tycks? Jag själv är riktigt nöjd faktiskt. Roligt att ha en layout med mig själv för en gångs skull. :P Bilderna är självklart copyright by me, så jag hoppas det respekteras.

Det verkar vara en rolig kurs vi har börjat nu. Idag hade vi föreläsning om kvinnohälsa. Det var mycket intressant. Jag har ju funderat på att utbilda mig vidare till barnmorska senare. Imorn har vi föreläsning om barnhälsa. Jätteroligt det också! :D

Jag håller på och tvättar lite här hemma. Har snart kört två maskiner. Trist när bara en av fyra tvättmaskiner är lediga. Jag har tre kassar med kläder kvar att tvätta. Får se ifall jag gör mig av med allt idag eller om jag sparar lite till imorn också. Nu ska jag i alla fall gå upp till tvättstugan.

Postat i Bloggen, Skola & jobb, Vardagligt | 16 Kommentarer

framåt »