EFIT – 28 februari, 2009

lördag, 28 februari, 2009 @ 10:22

Det var längesen jag hade en EFIT-dag så idag var det minsann dags igen.

Har precis vaknat och går upp, hämtar dagstidningen från hallgolvet och gör i ordning frukost.


Efter morgonrundan dök hundarna (ja, åtminstone en) ner i matskålarna.

Mobilen ringer, men det är inte mamma som ringer utan syster yster. Vi pratar i en halvtimme.


Viker tvätt.

Jag cyklar till jobbet och tömmer mitt skåp eftersom jag börjar min praktik på måndag. Sen tar jag en sväng förbi bageriet och köper med mig två semlor hem. Mums!


Sen blev det en runda med hundarna och därefter mat till ett Simpsons-avsnitt.


Tar lite kort på min fina balklänning och lägger ut en annons på Blocket.


Fixar bilder i Photoshop och lägger upp på bloggen.


Lägger in en annons om kurslitteratur också. Behöver sälja av några.


Dags att gå ut med två små ivriga vovvar.


Laddar upp bilder på Facebook och pratar med mamma i telefon.


Hämtar semla nr. 2 och går och slår mig ned framför datorn.


Nu börjar Melodifestivalen!

Jag tycker inte rätt bidrag gick vidare till final. Hade hellre sett Star Pilots och Sara Dawn Finer i finalen. Men jag gillade Agnes också. Efter Mello blev det en sista promenad med hundarna och nu ska jag lägga mig och läsa lite.

Postat i EFIT, Foto | 22 Kommentarer

Lördag!

lördag, 21 februari, 2009 @ 18:35

Idag har jag varit på Arbetsförmedlingen på deras rekryteringsdag till Psykiatri och Primärvård. Jag pratade med några personer och berättade att jag var intresserad och har skickat mitt CV. Jag blev igenkänd också av enhetschefen på BUP (barn- och ungdomspsyk). Det var roligt. Jag skulle höra av mig till henne i veckan. :)

Enhetschefen på Infektionskliniken ringde här för några dagar sedan och bokade intervju med mig till nästa vecka. Troligtvis måste jag flytta på den intervjun då lektionerna den veckan tydligen är obligatoriska. Jag försöker öppna ett dokument om det på vår studentportal men det går inte… :mad: Alltid är det något som ska krångla.

Jag har inte hört något från de ställen jag varit på intervju hos. Jag ska nog slå en pling dit till veckan och höra hur det går med rekryteringen. Kan ju vara intressant att veta.

Denna veckan har varit en seminarievecka. Varje dag har vi haft ett seminarie kopplat till de olika patientfall vi jobbat med. Barnhälsa, utsatta grupper (vår utsatta grupp var barn som far illa), psykiatrisk vård, hemsjukvård och kvinnohälsa. Det har varit intressant och lärorikt, men samtidigt jobbigt. Det kändes som att vi aldrig blev klara. Så det är riktigt skönt att det är helg. :)

Vad gäller min mail på den omformaterade datorn så hade min älskade sambo råkat spara fel mapp, så alla gamla mail har raderats. :( Jag har inte orkat tagit tag i kommentarsvaren via WP-admin ännu. Det är svårt när jag inte vet vilka jag svarat på… :S

Nu ska jag värma lite mat. Hoppas ni alla har en trevlig lördagkväll! :)

Postat i Skola & jobb, Vardagligt | 5 Kommentarer

Jobbat!

söndag, 15 februari, 2009 @ 16:58

Hur har er helg varit? Min har varit helt okej. Igår var vi till Karlstad och hjälpte min mamma och syster med att flytta möbler och bygga ihop nytt. Så tittade vi på Mello också. Jag tycker det var rätt artister som gick vidare till final denna gången. :yes:

En lite lustig grej som hände igår var att de ringde från Ortopeden, fast avd. 27 istället för 37 (som jag har varit på) och frågade ifall jag kunde jobba idag. Konstigt att de ringer nu, jag var där senast i maj! Hursomhelst så tackade jag ja och har alltså jobbat idag. 07:00-16:00. Fast jag fick gå hem 15:00 för att det inte fanns något att göra. De andra tyckte inte att jag behövde vänta ut tiden… Det var en utmaning att komma ”tillbaka” och jobba. Dels för att jag inte varit på 27:an förut, dels för att jag inte riktigt kommer ihåg rutinerna och dels för att jag inte är så inne i undersköterskejobbet. Men visst, det är bra att lära sig det också. Men jag längtar tills jag får vara sjuksköterska och om några månader får jag vara det. :)

Nu är jag trött. :yawn: Funderar på att lägga mig i soffan och titta på film. Jag somnar väl säkert, men ändå. Sen skulle jag vilja svara på era kommentarer.  Jag har ju en drös liggandes sen förra lördagen. Men den stationära datorn där jag har min mail har vi (läs: Andreas) gjort om och min användare är just nu väck. Men det kommer svar så småningom. Jag lovar. ;)

Postat i Skola & jobb, Vardagligt | 9 Kommentarer

Smink och Listerine

torsdag, 12 februari, 2009 @ 19:28

Det blev en runda på stan. Presentkorten jag fått från GratisMakeup var jag ju tvungen att handla något för.

Det blev en ny foundation och en mascara. Jag hade planer på att testa en annan foundation än denna, och visst testade jag flertalet i butik, men jag tycker det är svårt att veta vilken man ska ha. Dessutom var det rätt så mycket folk i butiken och nästan ingen personal. Så jag ville inte störa de som stod i kassan och fråga vad de tyckte. En aldrig tidigare testad mascara blev det i alla fall. Hoppas den är bra. Vattenfast är den i alla fall. :) Jag fick 20% rabatt på en vara också. :D Trevligt. Så nu har jag runt 30 kr kvar på presentkortet.

Jag klev av vid ICA på vägen hem och hämtade mitt paket från Listerine. Jag har nämligen blivit Listerinevän. Det kan du också bli. Kampanjen är avslutad nu, men det skadar ju inte att vara med i framtiden, om du är intresserad. ;)

En hel kartong med 8 små (95ml) flaskor och en fullsize flaska fick jag. Jag älskar gratis! :D Och det passade alldeles utmärkt med en ny flaska Listerine när det är så lite kvar i den som står i badrummet nu. Denna är dessutom mycket godare än den gröna. Har haft denna tidigare en gång. Mycket fräschare smak och inte så jättestark.

Då ska jag bara dela ut småflaskorna till mina vänner och se vad de tycker. :)

Nu måste jag äta något. Jag vill baka också, får se om det blir av idag.

Postat i Gratis, Shopping, Vardagligt | 10 Kommentarer

Efter regn kommer solsken

torsdag, 12 februari, 2009 @ 14:37

Tentan gick inte vägen tyvärr. Det var en fråga som jag inte visste hur jag skulle lösa, fast det var så himla enkelt egentligen, jag hade ju räknemallarna nerskrivna på ett papper, men jag tänkte inte att det var på DET sättet jag skulle räkna ut talet. Jag räknade på ett annat sätt (som tydligen några andra också hade räknat) och fick underkänt då. Ja, jag är säker på det, även fast facit inte kommit upp ännu. Typiskt. Att jag alltid ska göra det för svårt för mig och inte tänka till ordentligt. :( Jag ska dock inte gräma mig mer över detta, bättre lycka nästa gång.

Posten fick mig på lite bättre humör

Två presentkort från GratisMakeup. :D I rättan tid, jag måste köpa en ny foundation! Sen väntar det även ett paket på ICA som jag ska hämta senare. Vad innehållet är, det får ni se senare.

Postat i Gratis, Skola & jobb, Vardagligt | 3 Kommentarer

Huvudvärk, tårar och oro

onsdag, 11 februari, 2009 @ 23:14

Tenta imorgon och dagen har bestått av mycket mattepluggande. Jag tror till och med att jag har pluggat på sådant som vi egentligen inte behöver kunna och som jag dessutom inte ens vet hur jag ska lösa. :huh: Allt plugg och vad som kändes som onödigt tänkande (eftersom jag ändå inte fick fram rätt svar) ledde till både huvudvärk, tårar och oro inför morgondagens tenta. På tal om oro så har jag heller inte hört något från varken Barn- och ungdomskliniken eller Kvinnokliniken om sommarjobb. Än är det några månader kvar tills jag ska börja jobba (OM jag går ut), men jag känner mig ändå lite stressad.

Snart dags att sova. :yawn: Jag kommer säkert räkna matte i sömnen. Håll tummarna för mig imorgon! Natti, natti!

Postat i Skola & jobb, Vardagligt | 5 Kommentarer

S-HLR

måndag, 9 februari, 2009 @ 22:19

Först måste jag bara visa ett litet collage jag satt ihop med fler foton från igår.

Sedan till dagens händelser. Sovmorgon! Jag kravlade mig ur sängen klockan 09:00, gick ut med hundarna och satte mig därefter och åt frukost. Sen räknade jag lite läkemedelsräkning innan det var dags att ta hundarna på en promenad igen för att därefter gå upp till KTC på skolan för att ha lektion i S-HLR. För er som inte vet så står det för Sjukhus Hjärt- och Lungräddning. Vi var fem personer som hade anmält oss till dagens lektion och först gick vi igenom lite av vad som stod i kursboken, sen blev det dags för prov. 24 st. frågor med flera svarsalternativ. På några frågor kunde flera svar vara rätt. Vi fick ca. 15 min. på oss att klura ut de rätta svaren och därefter gick vi igenom dem tillsammans med kursledaren. Vi hade 23 rätt tror jag. :P

Det blev självklart en del övning också. Vi turades om att hitta ”Olle” liggandes på golvet i sitt rum, utan varken medvetande, andning eller puls. Larmade resten av personalen (två pers, vi var tre i varje grupp) och började göra hjärtkompressioner. När de andra kom in blev de åtsagda att larma via växeln och att hämta akutvagnen med defibrillatorn. Medan en person kopplade på deffen fortsatte de andra två att utföra HLR tills det var dags att backa undan så att deffen kunde göra sitt. Sen fortsatte vi så. Tyvärr gick det inte så bra för ”Olle”. :no: Men vi var duktiga! :)

Postat i Foto, Skola & jobb, Vardagligt | 4 Kommentarer

Mina 8 fakta

måndag, 9 februari, 2009 @ 10:11

Har ännu en utmaning på lager. Den är från Indra och går ut på att man ska berätta 8 saker om sig själv. Den som vill får anta denna utmaningen.

Jag älskar choklad, jag är en chocoholic. :P

Jag är en datanörd. Men hallå, det är ju roligt att sitta vid datorn och blogga, spela spel osv.

Jag älskar att shoppa, speciellt ”onödiga” saker, som jag egentligen inte behöver.

Jag skulle behöva tandställning, jag var för feg för att tacka ja till det när jag var liten och det var gratis. :angry: Men, något jättestort problem är det väl inte.

Jag vinner alltid (nästan) på Singstar.

Jag är diplomerad massös.

Jag är en riktig fegis när det kommer till mat, karuseller och annat läskigt.

Jag bär glasögon vid ansträngning av ögonen. Linser har jag aldrig vågat testa. :lol:

Postat i Utmaningar & Listor | 2 Kommentarer

Otroligt vackert!

söndag, 8 februari, 2009 @ 22:20

Jag möttes av en helt fantastisk syn när jag vaknade i morse. :yes: Det hade säkerligen snöat hela natten och det snöade än. Vad mycket snö det var ute! Jag skulle tippa på ca. två decimeter. Det blev en riktigt mysig, om än lite jobbig, morgonpromenad tillsammans med dogsen.

Är det inte vackert, så säg! :love: Både Damien och Fergus tyckte det var riktigt roligt ute och hoppade och skuttade igenom det tjocka snötäcket när de tog sig fram. Och jag, ja, jag blev lite andfådd. :laugh:

Postat i Vardagligt | 9 Kommentarer

Vad är det här?

lördag, 7 februari, 2009 @ 23:21

Blev du förvirrad av Melodifestivalens nya regler? :blink: Det blev i alla fall jag. Och vad konstigt folket röstade! Alcazar gick ju i alla fall vidare, det var bra. Men varför fick de duellera mot Scotts? De två bästa bidragen i en och samma duell. Dåligt. Jag tycker de skulle gått direkt till final också. Typiskt. Hoppas de får gå till final via andra chansen.

Det var synd att Shirley Clamp ”klantade” till det på sitt framträdande. Det lät ju så bra det man fick höra innan. Hursom så gillar jag fortfarande låten.

Det där med internationella juryvalet förstod jag inte alls… Och Caroline af Ugglas… Snälla, snälla, varför?

Postat i Musik, TV & Film | 6 Kommentarer

framåt »