Gratis Juice

onsdag, 17 mars, 2010 @ 16:54

Hade HLR idag, igen. Men det var bra att gå det på nytt för att få ytterligare träning. Det är ju inte så ofta ett hjärtstopp inträffar när vi jobbar. I alla fall inte på min avdelning. Inte ett enda hjärtstopp under hela 2009. Det är ju bra iofs. På en annan av medicinklinikerna på sjukhuset (vi har tre) så hade det varit 8 eller 10 st hjärtstopp under föregående år. Den kliniken har dock hand om majoriteten av de hjärtsjuka patienterna så det är väl inte så konstigt att det inträffar oftare där.

Vi var bara fyra av åtta personer närvarande på utbildningen så därför gick det ganska fort att gå igenom allt och testa på allt. Så det var trevligt. Då kunde jag komma hem tidigare och njuta lite av solskenet. På vägen till busstationen gick jag in på Hemköp och kom ut med den här…

Och den var GRATIS! Vill du också ha gratis frukostdryck? Klicka här och skriv in ditt mobilnummer och vips har du en kupong i mobilen. Visa upp den på närmaste Hemköp och även DU får hämta ut en Garant Färskpressad Apelsinjuice helt GRATIS! Bra va!? :-)

Postat i Gratis, Skola & jobb, Vardagligt | 18 Kommentarer

Tillbaka i Örebro

måndag, 15 mars, 2010 @ 11:56

Visst är det typiskt att man ska bli sjuk när man dels är ledig och dels är bortrest!? :angry: Det är precis vad som hände mig. Irriterande! Åkte ju till Karlstad i tisdags kväll och det var meningen att jag skulle åka hem i fredags eftersom jag skulle jobba helg. Men pga. huvudvärk, yrsel, snuva och en j*vla hosta så sjukskrev jag mig och stannade kvar i Karlstad över helgen. Åkte tillbaka igår kväll. Trevligt att umgås lite extra med mamma och syster, men samtidigt jobbigt att vara sjuk. Men jag blev så ompysslad så. :-)

I onsdags, J:s födelsedag, åkte jag ner på stan och jag köpte (tillsammans med mamma) ett vackert halsband med vingar, se nedan, i present åt henne. Jag var även inne på Sisters och hade en himla tur. Visade upp min kupong från senaste Chic som skulle gälla tills på torsdagen. Killen i kassan nickade och gav mig en hårspray. Det trodde jag inte, att de hade några kvar. Kan man hämta saker gratis brukar det vara slut direkt! Men jag fick en. :-D

Ett lite slarvigt kollage, men ni ser ju bilderna. :-)

Nu ska jag plocka ur tvättmaskinen… Vi hörs kanske senare.

Postat i Foto, Resor, Vardagligt | 4 Kommentarer

GRATTIS lillasyster!

onsdag, 10 mars, 2010 @ 10:57

Ledig tre dagar och jag är i Karlstad hos mami och sis. Idag fyller J hela 17 år. Börjar bli stora damen! :-)  Jag ska om en stund åka ner på stan och se om jag kan hitta något roligt i present åt henne. Först ska jag luncha med mamma som ska jobba kväll idag.

Här i Karlstad skiner solen och det är så härligt att vara ledig. Men, jag har blivit lite förkyld och det är mindre kul… Vad gör DU denna soliga onsdag?

Postat i Hjärtligt, Vardagligt | 8 Kommentarer

Magsjuka? Nej tack!

söndag, 7 mars, 2010 @ 22:10

Vi hade en lugn kväll på jobbet igår, vilket var riktigt skönt. Vi var faktiskt klara redan kl. 20:00, och kunde sätta oss ner, koppla av och se nästan hela Melodifestivalen. :-) Skönt att ha sådana helger ibland när det vissa gånger kan vara så fullt med patienter och så mycket att göra att man knappt hinner med att tänka.

När vi kom tillbaka imorse fick vi höra av nattpersonalen att en av patienterna hade kräkts x flera under natten. :down: Vi hade h*n instängd på rummet idag ifall det skulle vara något, i hopp om att inte smitta alla andra patienter (om skadan inte redan var skedd så att säga). Tog upp personen i fråga och gav frukost på morgonen och en stund senare var det kräkdags. Någon mer mat blev det inte utan vi pytsade på med dryck istället. Det blev ingen mer kräkning under resterande tid av vårt dagpass, men jag vet ju inte hur det har gått ikväll…

Hur som helst hoppas jag att det inte är magsjuka och isåfall att jag inte blivit smittad och åker på det. :no: För magsjuka är det värsta jag vet… Och dessutom är jag ledig onsdag-fredag också och har inte tid att vara sjuk!

Nu ska jag ta en dusch och sen ska jag sova. Natti natti på er!

Postat i Skola & jobb, Vardagligt | 17 Kommentarer

Uppe tidigt

lördag, 6 mars, 2010 @ 9:10

När jag ska jobba kväll försöker jag gå upp tidigt på morgonen så jag hinner njuta lite av ledigheten. Sambon sprang iväg till bussen sådär en 07:20 och jag låg och drog mig fram tills klockan slog 08:00. Jag har hunnit med att duscha, laga gröt, plocka ur diskmaskinen och äta gröten. Nu ska jag fortsätta piffa till lägenheten lite. Disk behöver plockas i, skräp måste ut i soprummet och lägenheten ska dammsugas. Jag har lite att göra. Jag känner mig som mest effektiv de dagar jag ska jobba. Är det inte knepigt?

Solen skiner utomhus idag också, det är synd att jag måste åka och jobba…

Postat i Vardagligt | 10 Kommentarer

En liten fågel

lördag, 6 mars, 2010 @ 0:13

Foton tagna på min promenad i eftermiddags. Ser han inte gosig ut! :-) Jag älskar mitt makro-objektiv! :love: Det var ett riktigt bra inköp då jag älskar närbilder. Bra också särskilt när man tycker om att fotografera fåglar som annars gärna inte sitter stilla.

Postat i Foto | 14 Kommentarer

Blommor och sol

fredag, 5 mars, 2010 @ 15:01

Jag måste bara visa vilka fina blommor jag fick igår när jag var på Oriflame-möte.

Åh, de får mig att tänka på vår och sommar… Idag har vi strålande vackert väder här i Örebro. Jag tänkte faktiskt gå en liten promenad nu och njuta av solen. Vi höres senare!

Postat i Foto, Vardagligt | 5 Kommentarer

I paketet låg…

fredag, 5 mars, 2010 @ 11:57

Det är lika roligt varje gång…

Katalog 3:s beställning har kommit i mina händer. Ska bli roligt att dela ut alla härliga produkter. Några är till mig själv, som vanligt. Jag kan ju inte hålla mig. :-) Nu är katalog 4 precis igångstartad (den lila katalogen i bild) och jag hoppas den kommer att gå lika bra som förra. Är du intresserad av ett extrajobb eller rabatt på produkter eller skulle du vilja vara värdinna för en visning (om du bor i Örebro län eller Karlstad) så hojta till.

Nu ska jag göra lunch, det blir pannkakor! :-P

Postat i Oriflame, Vardagligt | 3 Kommentarer

Ett paket väntar

fredag, 5 mars, 2010 @ 9:06

Fick en avi med posten igår. Hann aldrig med att hämta ut det eftersom jag var upptagen med jobb och annat hela dagen och kvällen. Men idag är jag ledig och nu ska jag knalla iväg till ICA och hämta ut mitt paket…

Kan du gissa vad det innehåller? :-)

Postat i Vardagligt | Kommentera

Erfarenheter

tisdag, 2 mars, 2010 @ 22:29

Har precis gjort mig i ordning för natten, men tänkte att jag skulle skriva ett litet inlägg först. Jag har suttit/legat i sängen och ätit kvällsmat samt plöjt igenom nästa hela utbildningsboken ALERT tills imorgon. Då ska jag nämligen på, just det, ALERT-utbildning på jobbet kl. 08:00-16:00. Det innebär dels att jag får en halvtimmes sovmorgon :wohoo: och att jag får en förhoppningsvis lugn dag imorgon. Skönt med lite annat än bara jobb.

Vad är ALERT då? En kurs där vi ska lära oss att känna igen akut svårt sjuka patienter, kunna förebygga, förutse och behandla för att på sikt kunna förbättra vården. Det ska bli intressant faktiskt, och lärorikt!

Idag när jag kom till jobbet stod jag inte med på ”tavlan”. Började fundera på om jag sett fel på schemat. Gick och kollade i personalpärmen… Jodå, jag skulle jobba, men jag skulle ha hand om en dagpatient. En patient som jag ärligt talat var väldigt nervös för att få, men jag förstod att någon gång skulle jag få ta hand om personen i fråga. Nervöst var det, eftersom jag visste om att jag handskades med läkemedel som kostar skjortan (närmare bestämt 30 000 kr, om jag inte minns fel), men jag klarade det och patienten mådde bra under hela tiden. :-) Jag fick lite hjälp och stöd av en kollega som hade haft hand om patienten en gång tidigare. Så då känner jag mig mer säker tills nästa gång också.

En erfarenhet rikare…

Postat i Skola & jobb, Vardagligt | 3 Kommentarer

framåt »