Nybörjare på cupcakes

lördag, 5 november, 2011 @ 18:15

Jag har varit med i Spot and Tells spotting för Kungsörnen Cupcakes. Jag har aldrig bakat cupcakes förut så jag tyckte det skulle bli spännande. Det som var bra var att alla torra ingredienser redan var färdigblandade i påsar i kartongen, så det enda jag behövde tillsätta var vatten och smör. Med i paketet fanns även bakformar och strössel.

Kungsörnens Cupcakes finns i två olika smaker; Strawberry Surprise och Chocolate Dream. Jag valde Strawberry Surprise. De första momenten i bakningen gick enkelt och snabbt. Det som var svårt var när det kom till dekorationen. Jag har ingen cupcake-spritsare, eller vad det heter, så jag gjorde en provisorisk av frostingpåsen. Men det gick inte alls. Så det blev en kladdig frostingmassa på varje cupcake istället. Sedan var det dags för toppingen, strösslet… Det fastnade ju inte i frostingen utan rann av den ner på bakplåten istället.

Så var det dags för smaktest. Andreas tyckte det var alldeles för sött och ja, det tyckte jag också. Faktum var att jag inte gillade något av det. Tyvärr. Jag har smakat godare cupcakes. Dessa föll mig inte alls i smaken. Jag vet inte vart jag ska göra av de 8 av 10 cupcakesen som blev över efter vi ätit varsin. Kanske tar med dem till jobbet imorgon.

Jag vill ha vanliga muffins! Men tack till Spot and Tell och Kungsörnen för att jag fick testa detta.

Postat i Mat & Bak, Tester | 12 Kommentarer