2 månader

onsdag, 30 maj, 2012 @ 21:35

Vera beundrar leksakerna i babygymmet.

Idag har älskade Vera namnsdag. Grattis gumman! :love: Du har också hunnit bli 2 månader. Har tiden gått så fort? Jag tycker det var nyss vi fick träffa dig och hålla dig för första gången. Och samtidigt så känns det som vi har haft dig mycket längre. Som många föräldrar säkert undrar, i alla fall vad jag hört – vad gjorde man innan ens barn fanns?

Amningen fungerar fortfarande bra. Jag tror Vera är inne i någon tillväxtfas då hon äter varannan timme dagtid. Sista målet brukar vara runt kl. 21 och sen har hon sovit till kl. 03 och därefter till kl. 06/07. Så jag tycker att jag får sova ganska så bra också. Men jag längtar lite efter att få sova en hel natt igen. Jag funderar på att köpa mig en bröstpump så att jag någon gång kan överlåta A eller någon annan att mata Vera med flaska istället om jag skulle vilja gå på bio eller något.

Igår var vi på BVC för 2 månaderskontroll. Vera är numera 57 cm och väger 5335 g. Stora tjejen! Minns ni inte födelsemått kan ni kika här. Har hon verkligen varit så liten!? Man glömmer snabbt. Plagg efter plagg i strl 50 rensas nu bort och hon har börjat kunna ha en del plagg i strl 62. Kommer ni ihåg kläderna jag köpte för några månader sedan? Snart kan Vera ha på sig dem. :-D Jag hälsade på arbetskamraterna på jobbet i fredags och visat upp lillan. De tyckte hon var megasöt såklart. :-) Eftersom jag fick en present i form av ett presentkort på Babyproffsen så gick jag dit och köpte ett vagnsparasoll och en vagnskudde.

Vi har börjat träffas i föräldragruppen igen också. Jag startade en Facebookgrupp för oss mammor i gruppen i början av året, där vi har hållt koll på när bebisarna kommit, gett varandra tips och föreslagit träffar. Vi har träffats och fikat tillsammans två gånger. Jag anordnade fika här senast. Mycket trevligt. I måndags hade vi även en träff med föräldragruppen på Familjecentralen. Roligt med nya vänner som dessutom har barn i samma ålder. Bra att ha folk att kunna diskutera med, folk som går igenom samma saker.

Oj, orkade du läsa allt? :-) Ni får ursäkta mina glesa uppdateringar. Jag är glad att ni kikar in här ändå. Stor kram till er alla!

Postat i Föräldraliv, Vera | 13 Kommentarer

Sponsrat inlägg: Bankbolaget

tisdag, 29 maj, 2012 @ 15:05

Tyvärr växer ju inte pengar på träd. Ofta tänker vi tanken att ”om man ändå hade lite pengar”… Det bästa är ju att ha egna pengar, givetvis. Men det är även många som väljer att ta lån idag. Det är inte så enkelt att skrapa ihop alla pengar själv till ett hus till exempel. Numera ska man dessutom bekosta en ganska stor procentdel själv.

Vad ska man tänka på då? Att göra en jämförelse mellan olika banker kan vara ett bra sätt. Det finns lån med och utan säkerhet och lån med och utan bindningstid. Ni som slaviskt följer Lyxfällan på tv och som undrar ”hur sjutton tänker de egentligen”, vet att det kan gå riktigt fel om man inte tänker efter. Det handlar om amortering och ränta. På www.bankbolaget.se kan du göra en kostnadsfri låneansökan och tjänsten hjälper dig att sänka dina lånekostnader. 17 st låneerbjudanden jämförs och Bankbolaget ger dig det bästa erbjudandet för just dig. Oavsett om du vill ta ett privatlån, lån till bil eller ett bolån.

Privatlån är det dyrare lånet, också kallat blancolån eftersom det saknar säkerhet. Det är större risker med privatlån. Vill du läsa mer så kan du göra det här: http://www.bankbolaget.se/privatlån/.

Postat i Blogvertiser, Sponsrat | Kommentera

Sponsrat inlägg: Mors Dag

söndag, 27 maj, 2012 @ 13:12

27 maj är det idag och dessutom Mors Dag. En högtid tillägnad alla mödrar; mammor, svärmödrar, mormödrar och farmödrar. Dagen firas sista söndagen i maj varje år i Sverige. Mors Dag introducerades år 1908 i Philadelphia av amerikanskan Anna Jarvis, för att på årsdagen av hennes mors bortgång, hedra hennes minne. År 1914 blev dagen en officiell helgdag. I Sverige firades högtiden första gången år 1919.

Mors Dag är i år även min dag. Jag är numera också en mamma. :-) Jag köpte mig en liten operatårta på affären igår och jag och A åt en varsin bit. Sen åt jag en bit efter morgonens frukost. Mycket gott! :-) Hur har ni börjat dagen?

På Mors Dag har det blivit populärt att ge bort en liten gåva till sin mamma / mamman i familjen. Har du fortfarande inte köpt något så finns här lite presenttips till mors dag. Både länkar till presentbutiker där du kan hitta presenter till olika firanden och allmänna tips på vad man kan ge bort.

Slutligen vill jag säga stort grattis till alla mammor!

Postat i Blogvertiser, Föräldraliv, Sponsrat | 1 Kommentar

Första skrattet

fredag, 18 maj, 2012 @ 23:53

Idag fick min bror träffa Vera för första gången. Han, hans tjej och min lillasyster kom hit på besök över dagen. Mycket trevligt. :-) Vi tog en promenad till stan, åt lunch på Jensens, kollade i enstaka små butiker, gick runt i solen och tog sen en fika på Wayne’s innan vi promenerade hem igen. Det blev ett stopp på ÖoB på vägen hem också. På stan köpte jag förresten ett myggnät till barnvagnen för 59 kr. Som hittat. Det var dessutom första gången som jag var så länge på stan med Vera. Och det var första gången som jag lunchade på restaurang och tog en fika ute sen Vera kom till världen. Vi var borta 4-5 timmar och jag måste säga att Vera var jätteduktig. Hon sov större delen av tiden. Bytte blöja och body på henne en gång och matade henne en gång.

Vi alla kände oss helt slut i kroppen när vi kom hem. Ja, till och med Vera även fast hon sovit i princip hela dagen. Nu har jag sett på två hela filmer och hon har sovit gott i sin vagn. Men jag gissar att hon kommer att vakna snart då det var ett tag sen hon åt nu.

Så till rubriken i detta inlägg. Vera skrattade ljudligt för första gången idag. Jag har nog inte hört något gulligare. :love: Jag hade henne på skötbordet och hade tagit av bodyn hon hade på sig, som var blöt. Innan jag bytte till hennes pyjamas så tvättade jag naveln lite och inspekterade halsveck och armhålor. När jag lyfte ena armen så skrattade hon. Ett riktigt skratt! :-D Så underbart.

Hoppas ni haft en bra dag. Nu ska jag borsta tänderna och få lite skönhetssömn.

Postat i Föräldraliv, Vardagligt, Vera | 10 Kommentarer

7 veckor

onsdag, 16 maj, 2012 @ 22:11

För lite mer än 7 veckor sedan kom vår älskade dotter till världen. :love: Hon växer så det knakar, ler och jollrar. Hon vill väldigt gärna vara nära och bli buren på. Hon är otålig när det kommer till mat. Är hon hungrig ska matmaskinen finnas där direkt och mjölken ska helst komma direkt den också. :laugh: Vera är inte så förtjust i när mamma ägnar sig åt annat än henne. Mamma ska helst äta mat samtidigt som hon ammar, eller åtminstone har en fot på vagnen och rullar den fram och tillbaka.

Vera tycker inte om när mamma suger rent Veras näsa från mjölkkråkor och något annat som inte heller är så populärt är att trä tröjor över huvudet. Magknip är givetvis heller inte roligt när den då och då ger sig tillkänna. Men en promenad i vagnen är härligt. Då kan man sova gott… För det mesta.

Mamman trivs med sitt nya liv, även fast hon gärna skulle vilja få mer tid över för bloggvärlden och annat. Ni får ursäkta dåliga uppdateringar, besök i era bloggar och svar på era kommentarer, men dagarna går förbi i rasande fart och det är inte mycket man hinner med. Hoppas ni har det bra. :-)

Postat i Föräldraliv, Vera | 24 Kommentarer

Stay Chic med Bic Soleil Bella

fredag, 11 maj, 2012 @ 15:09

Månadens medlemsutskick och VIP-utskick från Tampons For Free

Jag blev glatt överraskad när jag såg att det vanliga medlemsutskicket även innehöll en present, en rakhyvel från Bic. Jag lyckades även få ett VIP-utskick som innehöll ett paket rakhyvlar samt en rakgel. Kanonbra. Det är ju grejer man har användning för! :-) Självklart fanns det även med en ask tamponger i varje paket också. Tamponger som man alltså får helt gratis om man är medlem på Tampons For Free.

Bic Soleil Bella är framtagen för den moderna och aktiva kvinnan. Den har 4 rörliga blad och ett rörligt huvud som följer kroppens konturer och minskar trycket mot huden. Hyveln har en extra bred och mjukgörande remsa som innehåller kokosmjölk och gör rakningen både skönare och mjukare.

Just nu pågår en tävling på Bic´s facebooksida där du bl.a. kan vinna en lyxig designerväska. Det finns också möjlighet att delta i fler tävlingar under kampanjens gång under ”kampanjpartner” på Tampons for free´s hemsida.

Jag har aldrig testat Bic rakhyvlar och rakgel tidigare så det ska bli kul. :-)

Postat i Gratis, Skönhet, Tips | 11 Kommentarer

Sponsrat inlägg: Sms Guld

torsdag, 10 maj, 2012 @ 22:30

Där guld blir pengar… Sms Guld. Så lyder jingeln som vi hör på tv och radio. Sms Guld är företaget som var först ut med att erbjuda kunder att sälja sitt guld via internet.

Hos Sms Guld kan du känna dig trygg och säker. Det är kostnadsfritt och ditt guld är försäkrat, till ett belopp av 100 000 kr när du skickar det till företaget. Du kan hela tiden följa ditt guldpakets status via ”Mina sidor”. Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med försäljningen, och meddelar detta inom 5 arbetsdagar, så får du ditt guld tillbaka.

Inger förtroende. Med 120 000 och ständigt ökande nöjda kunder så tycker jag att företaget inger ett förtroende. Dessutom innehar företaget polistillstånd för att köpa guld enligt lag. Även det gör att man kan känna sig trygg som kund.

Har du guldsmycken att sälja? Besök den lättnavigerade, stilrena och informationsgivande hemsidan www.smsguld.se och beställ ditt guldpaket redan idag. Sms Guld strävar efter att ha de högsta guldpriserna och har en prisgaranti som gäller mot konkurrenternas priser. Du får betalt inom 24 timmar från det att guldet kommit fram till Sms Guld. Var dock beredd på att det kan ta 2-4 bankdagar innan du ser pengarna på ditt konto.

Jag tycker att Sms Guld känns som en bra och säker tjänst och om jag hade haft något guld jag ville sälja skulle jag absolut välja Sms Guld.

Postat i Blogvertiser, Sponsrat | 1 Kommentar

Gratis läsk!

tisdag, 8 maj, 2012 @ 12:16

Släck törsten med en iskall Dr Pepper. Hämta en kupong HÄR som ger dig en flaska gratis. 1000 flaskor delas ut varje dag kl. 12. Endast en flaska per person.

Postat i Gratis, Tips | 1 Kommentar